10 Nisan 2010 Cumartesi

Şampiyon Kulüpler Kupası 1960-1961


Bu gece 23:00'da oynanacak El Clasico için yazacağımız maç yazısı öncesinde son nostaljimiz....

Şampiyon Kulüpler Kupası 60-61 sezonu...

İlk turda Barcelona müthiş bir oyunla Belçikalı Lierse'yi eleyip ikinci turda hiç beklemediği bir rakibi karşısında bulur ; Real Madrid. Kadrosunda o yıllar Kopa, Mateos, Di Stéfano, Rial ve Gento gibi yıldızları bulunan Real, Kubala, Altın Kafa Kocsis ve Evaristo'lu Barca karşısındaydı.

Kesinlikle favorisi olmayan bir eşleşmeydi. İlk maç Santio Bernabeu'da oynanmıştı. Beklenenden daha az stresli geçen bu karşılaşma bana göre Real Madrid tarihinin en 'vefalı' oyuncularından biri olan Gento'nun ve Barca'lı L. Suarez'in güzel oyunu ile 2-2 bitmişti. Real Madrid daha maçın hemen başında Mateos ile öne geçmesine rağmen bunu koruyamamıştı. Esasında Real'in kendi evinde yediği bu iki gol turun gitmesine de neden olacaktı.

İkinci maç ilk maçın tam tersine çok agresif bir havada oynanmıştı. Bunda Real Madrid'in kendi evinde aldığı beraberliğinde etkisi çok büyüktü. Bu havada başlayan maçta Verges Katalanları 1-0 öne geçirdi. Zaten bu gol ile tur çoktan gitmişti. İyi oyununa devam eden Barca ertesi sezon Real Madrid'e transfer olacak olan Evaristo ile durumu 2-0 yapmıştı. Bu gol çok tartışmalı bir goldü. Kocsis'in ortasında Evaristo bariz bir şekilde ofsayttı. Hatta yan hakem bayrağını kaldırmış ve orta hakemden maçı durdurmasını beklemişti. Fakat orta hakem Arthur Ellis bunu pek ciddiye almamış ve Barca çoktan golü atmış, kutlamalara başlamıştı. Maçın devamında Canario ile gelen Real Madrid golü tura yetmemişti ve Barca Benfica ile oynayacağı finale kadar yürümeye devam etmişti.

Son olarak hatırlatılması gereken ise finalde Benfica'ya yenilen (3-2) Barcelona'nın bu andan itibaren 14 yıllık 'kupasızlık' sürecinin başladığı...


0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan