26 Eylül 2009 Cumartesi

'Ruhr' ya da Almanların deyimi ile 'Kohlenpott'

(Bundesliga 7. Hafta, Dortmund - Schalke, 26.9.09, maç öncesi)

Geçen Sezon oynanan iki Ruhr derbisi de berabere bitmişti hatırlayacaksınız. Bunlardan ilk yarıda Dortmund'un ev sahibi olduğu maç 3-3 bitmişti. Ligin ikinci yarısında Schalke'nin ev sahipliği yaptığı maçtanda galip çıkan olmamıştı ve biz bu maçı kaleme almıştık...Kuranyi'nin o maçta attığı gol hala akıllardadaır büyük ihtimal.

Almanya'da bu büyük rekabetin filizlendiği topraklar 'Kuzey Ren Westfalya' eyaletinde. Ruhr havzasının yanıbaşında bulunan iki şehir Gelsenkirchen ve Dortmund, bu iki şehrin takımları Schale 04 ve B. Dortmund, yılda iki defa Bundesliga'da müthiş bir futbol şöleninin yaşanmasına yol açıyorlar biz futbol dilencileri için. Almanya'nın bu iki kulübü belki ülkenin en başarılı takımları olamadılar ama en büyük rekabetlerinden birine konu oldular her daim. Aşkları, tarihleri ve kişilikli kökenleri ile Alman futbolunun bilinen en büyük özelliği olan kuvveti beslediler. Sevginin başarı veya başarısızlığa endesklenmediği bu derbi, en kötü dönemlerde bile on binlerce kişiyi peşinden sürükleyen bir macera halini aldı.

Son olarak Bundesliga'nın yayıncısı TRT bu maçı ne yazık ki yayınlamayacak. Onun yerine tercih Wolfsburg-Hannover karşılaşması. Buradan TRT yetkililerine bilmem kaçıncı kez 'selam' ederim.

Muhtemel Kadrolar

Dortmund : Weidenfeller, Owomoyela, Subotic, Santana, Dede, Hummels, Blaszczykowski, Nuri, Hajnal, Barrios, Valdez

Schalke : Neuer, Zambrano, Westermann, Bordon, Rafinha, Höwedes, Pliatsikas, Moritz, Farfan, Kenia, Asamoah

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan