21 Şubat 2009 Cumartesi

Bir Kohlenpott Hikayesi

Bundesliga da klasikleşmiş bir rekabet. Taraftarları birbirinden nefret eden iki kulüp. Schalke, bu yıl Bundesliga nın en centilmen takımı olan Dortmund'u konuk etti dün akşam. İlk yarıda ki mücadele de Schalke 3-0 öne geçmiş ancak müthiş bir dönüş yapan BVB 3-3 le bitirmişti maçı.

Schalke nin stadı harika zaten ve buna göre de güzel bir atmosfer vardı. Zaten Bundesliga' da en çok taraftar çeken karşılaşma bu oldu hep.

Dortmund' da sakatlar az da olsa sıknıtı yaşattı maçtan önce. Kağıt üstünde kadrolara bakıldığında Dortmund alışılagelmişin dışında defansif bir düzende sahadaydı ve Zidan-Valdes ikilisi yedekti. Schalke' de ise Bordon sakattı.

Karşılaşma ilk dk larda beklendiği gibi sert ve çekişmeli başladı. Dk yirmiyi gösterirken sağ kanatta topla buluşan oyuna sonradan giren Halil oldu. İçeride Kuranyi ve Asamoah... Orta Halil' den geldi ve şimdi burada sadece '' Vole '' diyebileceğim harika bir gol attı. '' Anlatılmaz görmen lazım '' deyimi tam burası için işte.

Golden sonra yaşanan sert oyunun da etkisiyle oyun soğumuştu sanki. İlk yarı Schalke nin bariz üstünlüğü ile bittiğinde, Kuranyi' nin golü hala akıllardaydı.

İlk yarı bittikten sonra sahanın ortasında reklam amaçlı uçan mini zeplin, güzel ve şirin bir görüntü oluşturmuştu.

İkinci yarıda beklenen değişiklik gerçekleşti Dortmund' da. Çok sert oynayan ve kırmızı görme riski bulunan Boateng' in yerine oyuna Zidan girdi. Dortmund' un bu değişiklikle ataklarının daha fazla olacağını düşünmüştüm ve nitekim öyle de oldu. 

Taraftarının da arkadan iteklemesiyle Schalke diğer devreye de çok istekli başladı. Dortmund biraz uyanmış gibiydi. Ancak gol beklenen Frei uyuyordu adeta. Ve sonunda 57 de Frei' ın yerine Valdes girdi oyuna. Zidan-Valdes ikilisinin neler yapacağını beklemeye başladık daha sonra.

Maçın hakemine de ayrı bir parantez açmak istiyorum.Gerçekten çok sert. Bilmem iyi bir şey mi ama, bazı pozisyonlarda oyuncuları bir çocuk gibi azarladı adtea.

75 te Zidan karşı karşıya golü yapamadı. Bu pozisyonlardan sonra Dortmund' lu taraftarların teknik direktörlerine kızdıkları aşikar. Çünkü ben dahil herkes, neden maçın başında Valdes-Zidan ikilisini oynatmadı diye düşünmüştür. Zira dk 80' de Zidan beraberliği sağladığında Dortmund' lu taraftarlar derin bir ' Oh ' çektiler.

Ruhr derbisinde puanlar paylaşıldı maç sonunda. Maç sonunda ki görüntülerden Dortmund' luların 1 puana sevindiği, Schalke' lilerin ise üzüldüğü anlaşılmış oldu.

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan