26 Şubat 2009 Perşembe

Milagro Necesario (Mucize Gerekli) 0 - 1

Dün gece Madrid'de Liverpool'un aldığı sonucu açık söyleyeyim beklemiyordum. En azından Real'in Santiago Barnebeu'da tek farkla kazanacağını düşünmüştüm maçtan önce. Liverpool'un ise en büyük avantajı tam bir Şampiyonlar Ligi uzmanı haline gelen Rafa Benitez' di. 

Liverpool'da Gerrard yedekti. Maçın ilk 20 dakikasında Liverpool, Madrid'e göre daha yavaş bir oyun ortaya koydu. Buna rağmen orta alanda Mascherano ve Xabi ile topa hakim olmaya çalışan taraf Liverpool oldu. İngilizler orta alanı kontrol altında tutmaya çalışırken, Torres ve Kuyt'la da cılız birkaç atak yakalamayı başardı.

Real ise aynı dakikalarda daha çok Robben'in yönlendirdiği bir oyun sergiledi. Madrid seyircisi de desteğini esirgemiyodu ancak, hatasız oynayan Liverpool defansı gole izin vermiyordu. Bunun yanında Xabi şutlarıyla rahatsızlık vermeye devam etti. Aynı Zamanda Liverpool'un İsrailli oyuncusu Yossi'de kanattan sıkıntı veriyordu. Hainze gerçekten Yossi' nin önünde adeta yok gibiydi.

İlk 20 dakikada ciddi bir pozisyon göremedik. Ancak Torres 20'den sonra net bir gol pozisyonu kaçırdı. Vatandaşı Casillas, sağ çaprazdan gelen Torres'in şutunda golü önledi. 4dk sonrasında ise Hugain'in golü ofsayt nedeniyle iptal oldu. Real'in sorunu ileride pozisyon bulamaması oldu hep. Yarı bitmek üzereyken İker'i önde gören Xabi Alonso'nun orta alandan attığı şut gol olmadı. ama büyük bir tehlike oldu.

İlk yarının sonlarına doğru Liverpool'un temkinli oyununun bir sonucu olarak iki takımda pozisyon üretmekte zorlandı. Doğal olarak golde gelmedi ve ilk yarı başladığı gibi son buldu.

İkinci devreye de hızlı başlayan taraf İngilizler oldu. Torres ve Kuyt ile Madrid kalesini zorlayan Liverpool'a cevap, Madrid'in ayaktaki tek ismi Robben'den geliyordu ancak. İlk yarıda olduğu gibi Robben ileri koşular yapıyor, pozisyon yaratmaya çalışıyor, ama istenilen gol bir türlü gelmiyordu.

Real orta alanda da üstünlüğü bir türlü eline geçiremedi maç boyunca. Diarra çok istekli ve arzuluydu ancak oda yetmiyordu. Sürekli Real adına orta alanda pas kayıpları yaşanıyordu. Yaşayan efsane Raul ise bir türlü istediği pozisyonları bulamadı. Robben Real tarafında en iyi oynayan isimdi yine 2.devrede. Alıyor, koşuyor, şut atıyor... Zira 71'de çıkardığı süper şutu son anda Reina parmaklarının ucuyla önleyebildi.

Real taraftarının büyük bir heyecanla beklediği gol, bir türlü gelmek bilmedi. 70.dakikadan sonra oyunda az da olsa denge kurulmuş gibiydi. İki takımın bu dakikalarda ki oyununa bakınca gözümünün önüne İnter-Man Utd maçı geldi hemen. 

Real' in yakaladığı bazı cılız kontra ataklarsa, Liverpool'un müthiş disiplinli oyunuyla son buluyordu. Dk 80'den sonra Pepe bile gol aramak için ileriye çıkar oldu. Diarra ise biraz daha önde oynamalıydı bence çünkü ileri bölümde özellikle kontrolü sağlayamdı Real 80' den sonra.

Yine Yossi'nin sağdan getirdiği bir pozisyon sonunda Hainze beceriksizce bir faul e sebebiyet verdi ve Liverpool'un kullandığı serbest vuruş yine Yossi'nin kafasıyla gole dönüştü. Barnebeu'da adeta bir şok yaşandı.

Son 5 dk'ya girilirken Real'in umutları tam anlamıyla bitmiş gibiydi. Barnebeu'da bir avuç İngiliz'in sesi daha çok çıkmaya başlamıştı. Raul okadar etkisiz kaldı ki ileride, keşke yanına bir Huntelaar ya da Nistelrooy olsaydı demeden edemedim.

Rosetti son düdüğü çaldığında Real, çoktan Anifield'ı düşünmeye başlamıştı bile. Fakat Real'in işi gerçekten çok zorlaştı artık. Şampiyonlar Ligi'ne 2 yıldır vurulan İngiliz damgasını Liverpool'da sürdürdü ve ben bu durumdan hiç mutlu değilim. 

Real'in bir türlü istediği golü bulamamasında daha önce dediğim gibi Raul' un yalnız kalması ve kanat-orta alan ikileminde üstünlüğü Liverpool'a bırakması etkili oldu. Böylece Liverpool büyük bir avntajı cebine koyup evine dönmeyi başardı dün gece. Başlıkta da dediğim gibi Real' e Mucize gerekli.

Real Madrid; Casillas, Ramos, Cannavaro, Pepe, Heinze, Robben, Diarra, Gago, Marcelo, Raul, Higuain. 

Liverpool; Reina, Arbeloa, Carragher, Skrtel, Aurelio, Benayoun, Alonso, Mascherano, Riera, Kuyt, Torres.

Gece oluşan diğer tablo :

Chelsea - Juventus 1-0
Villarreal - Panathinaikos 1-1
Sporting - Bayern 0-5
Real - Liverpool 0-1 

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan