27 Şubat 2009 Cuma

Güzel Futbol Dediğimiz İşte Bu

Önce söyleyeyim; herşeyden önce 'Güzel Futbol dediğimiz işte bu' dedik dün gece. Maçı Brezilya'dan, Rusya'dan, Fransa'dan, Türkiye'den ve diğer tüm Dünya ülkelerinden izleyenler de söylemiştir o sözü.

Her takım da teknik direktör değişikliklerinden sonra bir canlanma gözlenir. Bu bezen skora yansır ilk, bazen de sahada yaşanan üst düzey mücadeleye... Ancak 'Müthiş çocuklar' , '2000 ruhu kupaya koşuyor' gibi sözler sarf etmek, burada biraz yanlış gibi. Çünkü daha şimdiden beklentiler bu kadar yüksek tutulursa, hayal kırıklığı yaşanma ihtimali okadar yüksektir.

Bülent Hoca' nın takıma ne vereceği, gelecek haftalarda daha da netlik kazanacak.

Şimdi biraz da maçtan bahsedelim. Öncelikle daha başında yenilen gol herkesi şoka sokmaya yetmişti. Ama son dakika yenilen golden iyidir dendi. Doğru da dendi. İlk yarı beraberlik düşünüldü ama Kewell' ın müthiş golü ilk yarının galip kapanmasını sağladı. Kewell' ın müthiş golü demişken, belinden güç alıp attığı süper golü görünce, geçen yıl Chelsea maçında Deivid'in golü geldi gözümün önüne.

Diğer devre Galatasaray'ın en üretken adamı Arda'nın golü ile 3-1 oluverdi. Her şey bitti dendi ama yenilen amatörce bir 2. gol ve Cavenaghi'nin 3. golüne kadar... Aslında bu goller 3-1 'in verdiği gazla daha çok gol atmak isterken yendi birazda.

Ve Sabri. Ne yalan söyleyeyim oyun tarzını ve performansını bende beğenmiyorum. Bu maça kadar Ümit Karan'la beraber bileti kesilmek üzereydi. Zira Fransızların attığı 2. golde bile hata yaptı. Ama Son dk'da kurtarıcı oluverdi. Kocaeli maçında küfürler edilen Sabri, birden kurtaran adam oldu dün gece.

Dün gece Milan ve Valenica da veda etti Kupaya. Şunuda belirtmeden geçmeyeceğim. Daha önce de söyledim. Metalist Ve Aalborg gerçekten çok güzel bir futbol oynuyor. Sürpriz yaparsa biri hiç şaşırmam. Zico' nun takımı ise yola devam etti. Zenit, Man City, Udinese, Ajax, St.Etienne, Ve Shakhtar da son 16 ya kalan takımlar oldu.



0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan