25 Şubat 2009 Çarşamba

Bölüm 1 : İnter 0 - 0 Man Utd

Şampiyonlar Ligi' nin kendine has atmosferini gerçekten özlemişiz. Dün akşam İtalya' da ve Star ekranlarında büyük bir kapışma yaşandı İnter ve Man Utd arasında. Tribünlerde tam bir İtalyan ateşi havası vardı ve daha maçtan önce müthiş desteklerini hissettirdi İtalyanlar. İbrahimovic ve Ronaldo sahaya çıkarlarken yüzlerinde büyük bir güven vardı. Rooney ve Tevez yedekti. Ferguson gayet kontrollü oynamak istemiş olmalı ki, Fletcher, Carrick ve Park sahada. Tipik bir 4-4-1-1 dizilişi vardı Manu' da.

INTER: Julio César; Maicon, Chivu, Rivas, Santon; Cambiasso, Muntari, Zanetti, Stankovic; Adriano, Ibrahimovic
M.UNITED: Van der Sar; O'Shea, Evans, Ferdinand, Evra; Fletcher, Carrick, Park, Giggs; Cristiano Ronaldo, Berbatov

Maç hızlı ama Man Utd' nin kontrolünde başladı. Giggs iki gol pozisyonundan yararlanamadı ve İtalyanların yürekleri ağızlarına geldi. Kenarda cool bir görüntü çizen Mourinho bile, Ronaldo ve Giggs imzalı pozisyonlardan sonra heyecanını gizleyemedi. Bu pozisyonlarda Cesar İnter' i ipten alan isim oldu. Evra müthiş bir sabır ve güçle kendi kanadını harika savundu. Yorulmak nedir bilmedi. Manu' da Evans, Vidic' in yokluğunda tüm kapasitesini sahaya koymayı başardı ilk yarıda. Adriano ve Zlatan ikilisi bireysel yetenekleri ile yaratmaya çalıştıkları pozisyonlarda başarılı olamadılar.

Pozisyon bakımından yüksek olmasına rağmen ilk yarı, Manu'nun kontrolünde 0-0 sonuçlandı. 27'de Ronaldo'nun frikiğinin Cesar tarafından son anda önlenmesi, 29'da yine Ronaldo'nun kafa vuruşunun çok az farkla dışarı çıkması ilk yarıda iki takım soyunma odasına giderken akılda kalan pozisyonların başını çekiyordu.

Diğer devre de heyecanlı ve az da olsa gergin başladı. Sağdan gelen bir ortada Adriano, Rio'nun kendisini arkadan itip faul yaptığını iddia etti. Hakem oralı bile olmadı çünkü bence de Adriano olayı biraz abartmış görünüyordu. Zira Rio, kendisine dokunmamıştı bile. İnter ilk yarının ilk on dk'sı daha üstün oynadı ancak Manu, 50.dk'dan sonra kendine gelmeye başladı ve yeniden dengeyi kurdu.

Zanetti İnter adına adeta kurtarıcı ve bir baba gibiydi. Manu' nun her tehlikeli atağına o vardı. Zlatan ise ileride İnter savunmasını bireysel yetenekleriyle boğmaya çalışıyordu. Diğer uçta yalnız kalan Berbatov ise bir türlü kendisine pozisyon yaratılamamasından şikayetçi gibiydi. Rooney olsaydı yanında daha farklı olacağı kesindi. 

İnter seyircisinin de arkadan iteklemesiyle daha baskın görünüyordu 60. dk'ya kadar. Ancak Ronaldo'nun İnter kalesine sağdan getirdiği ve yerden yaptığı orta, İnter' in kurtarıcısı Zanetti olmasa golle sonuçlanabilirdi. 

75. dk'dan sonra sanki Zlatan yorulmuş bir görüntü içerisindeydi. Aynı dk'da Giggs, mükemmel bir ustalıkla önünü boşaltıp İnter ceza sahasına girdi ama Cordoba' da aynı ustalıkta ona gol atma şansını vermedi. Zlatan yoruldu birazdan çıkacak derken Adriano' nun yerine Bolatelli girdi.

Hani derler ya ''Sabaha kadar oynansa berabere'' işte maçta öyle bir hal almıştı. Dk 80'de Rooney Manu benchinde son taktikleri alıyordu hocasından. Fakat sanki oyuna girmek için biraz geç kalmıştı. Nihayetinde Park'ın yerine oyuna girdi ve Yalnız kalan Berbatova son 5 dk arkadaş olmak için koştu. Rooney takımına ileride az da olsa biraz daha hareketlilik getirdi ama dengede oyun sürdü.

Son saniyede düşürülen Ronaldo, Frikik için topun başındaydı. İçimden gol olursa İnter taraftarının ve oyuncularının yıkılacağını geçirdim. Ronaldo yine kendine has hareketleriyle ölçtü, biçti ve adımladı. Cesar'ı ve Barajı karşısına aldı. Çok sert ve isabetli vurdu ancak Cesar adeta topu göremeden bir kurtarış yaptı. Hemen ardından maç bitti ve Cesar gülerek Ronaldo'nun yanına  gidip pozisyonu konuştu. Güzel bir görüntü çıktı ortaya.

0-0 sonuçlandı ve avantaj Manu'da gibi görünüyor. Manu'lu taraftarların ve oyuncuların 0-0 yerine gollü bir beraberliği tercih edeceklerleri kesin ama yinede yenilmeden oradan ayrılmışlardı. Avrupa'da 200. maçına çıkan Manchester United Inter karşısında kimliğini korudu ve Milano'dan beraberlik alarak ikinci maç öncesi bir derecede olsa avantaj yakaladı. Özellikle fizik olarak iki takımın oldukça fazla mücadele içinde olduğu karşılaşmada futbolseverler belki bu oyunun meyvası olan golü göremedi ama hırslı futbol, sahada basmadık yer bırakmayan oyuncular ve topun önünde çarpışan kramponları izlemekten oldukça büyük bir zevk aldı.İngiltere'deki gollü bir beraberlik turu İnter'e verecek. Ancak şunu da unutmamak gerek. Manu, İnter'e kesinlikle bu şansı vermeyecektir.

Dün gece oluşan tablo :

Atletico Madrid - Porto 2-2
Lyon - Barcelona 1-1
Arsenal - Roma 1-0
Inter - Manchester Utd 0-0 

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan