17 Aralık 2010 Cuma

Jose Mourinho kime göz kırpıyor?

Transfer dönemi yaklaştıkça Jose Mourinho'nun forvet hattına istediği isimlerin listesi de kabarıyor. Tabii bu isimler genelde İspanyol ve İngiliz basınının öne çıkarttığı futbolcular. Real Madrid'in tüm bu isimlere rağmen ara transfer dönemini sessiz geçmesi de bir ihtimal halihazırda.

En çok ismin geçtiği mevkii, 'El Pipita' Higuain'in de sakatlanmasından sonra o bölgede alternatiflerin azalması ile birlikte forvet... Gonzalo Higuain'in takımda var olduğu maçlarda dahi o bölgeye bitirici özellikleri ve duruşu daha sağlam bir forvet oyuncusunun monte edilme ihtiyacı yeni bir şey değil aslında. Higuain güzel ve estetik bir gol attığında bu sorun ortadan kalkmış gibi görünüyor ancak Arjantinli kendisinden atması beklenen golü yapamayınca homurdanmalar yeniden başlıyor ve Higuain için 'Real Madrid için bir sınıf aşağıda' söylemleri hemen başgösteriyor.

Karim Benzema'nın da varlığı Real Madrid için 'yetmez ama evet' tarzında diyebiliriz. Peki, Gonzalo Higuain ve Karim Benzema'nın bile takımda kaldığını düşünüsek Real Madrid için üçüncü bir forvet oyuncusu kim olur? Ya da olmalı?

Öncelikle gelecek veya gelmesi ihtimal olan forvet oyuncusu Benzema ve Higuain'den kesinlikle daha faydalı olabilecek ve bir gömlek üstün bir oyuncu olmalı. Tabii ki Jose Moutinho bu mevkii için Higuain'in alternatifinin Benzema ile birlikte ikiye çıkmasını istiyorsa alınabilecek oyuncu sayısında artış olacaktır. Ancak ben Gonzalo Higuain'den de daha faydalı olacak isimlerin üzerinde duracağım.

Carlos Tevez, Manchester City'deki problemlerinin ardından artık oralarda 'bağlasalar durmam' moduna girmiş durumda. Ancak Arjantinlinin durumu çok karışık. Ailevi nedenler onu tekrar bir şekilde Arjantin'e yönlendirecek gibi. İspanya kapıları onun evine dönme arzuları nedeniyle kapanabilir ancak Carlos Tevez'in derdinin sadece İngiltere ve Manchester City ile sınırlı olduğu fikri, onu Real Madrid için çekici bir adam yapıyor. Ancak hikayenin ve gelişmelerin sonucunu beklemek gerek.

Diğer adaylar ise Tevez kadar cazip görnmeselerde ilgi çekiciler. Emmanuel Adebayor ve 'Bezelye' Javier Hernandez, İngiliz basınının 'pöykürdüğü' isimler arasında. Tıpkı Tevez gibi Mancini ve taknik heyet arasındaki sorunlar Adebayor ile de var. Togolu arkadaşımız genelde Jorge Valdano'nun ilgilendiği Real Madrid transferlerinde listenin başını çekiyor. Jose Mourinho'nun tarzını çok beğendiği Adebayor için ilk düşünülen seçenek 30 Haziran 2011 yılına kadar kiralık olarak Santiago Bernabeu'ya getirmek. Plase ve şaşırtıcı olanı ise ManU'lu 'bezelye' Javier Hernandez. Meksikalı oyuncunun Guadalajara'dan Manchester'a geldiğinden bu yana etkilediği isimler arasında Jose Mourinho'da bulunuyor. 7 Milyon Sterlin'e Sir Alex Ferguson'un takımına katılan Javier Hernandez'in henüz çok yeni olduğu takımından ayrılması zor olsa da, onda 'yeni Hugo Sanchez' havası gören Real Madrid bu oyuncu için teklif yaparsa eğer 25 milyon avro gibi bir miktarı gözden çıkartması gerekecek. Tabii Jose, Fergie'yi kandırmak için onun çok beğendiği bir ismi yanar dönerli bir meyve tabağında Javier Hernandez için ikram da edebilir: Lassana Diarra...

Son olarak diğer 'dedikoduları' da verelim: Edin Dzeko, Diego Milito, Eto'o, Asamoah Gyan.

Kaynaklar: Daily Mail, Marca, Guardian, Goal.com / Fotoğraf: @GettyImages

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan