19 Şubat 2009 Perşembe

UEFA Kupası 18 Şubat

İsim olarak bu sezon son kez oynanan Uefa Kupas nda Son 32 nin ilk maçları dün akşam oynandı.

Dün oynanan maçlarda bence en büyük sürpriz Metalist in Sampdoria yı deplasmanda 1-0 yenmesi oldu.  Denys Oliynyk, Metalist adına golü ilk yarının son dakikasında kaydetti ve evine büyük avantajla dönmeyi başardı. Gördük ki Metalist in gruplarda ki başarısı tesadüf değilmiş. Uefa da gayet ciddi biçimde ilerliyorlar ve ben bir sürpriz yapabileceklerini düşünüyorum.

Weserstadion'da ki mücadele ise Milan ın avantajıyla son buldu dün gece. Werder Bremen maça şu 11'le; "Wiese, Fritz, Mertesacker, Naldo, Boenisch, Baumann, Tziolis, Mesut Özil, Diego, Pizarro, Almeida", Milan ise maça şu 11'le; "Dida, Bonera, Senderos, Favalli, Zambrotta, Flamini, Pirlo, Ambrosini, Seedorf, Ronaldinho, Inzaghi" çıktı. Beklendiği gibi çekişmeli bir maç yaşandı. Milan 36 da Filippo İnzaghi ile 1-0 öne geçti ve bu gol 84 e kadar da korundu. Almanlar tam ' eyvah ' diyecekken dakika 84 de Diego attığı golle bir ' oh ' çektirdi ama sanki Milan turu geçti gibi. Zira San Siro da büyük bir avantaja sahipler.

Zico nun takımı CSKA ise İngiltere den avantajlı ayrıldı dün gece. Herkes Aston Villa nın galibiyetini bekledi. Hatta kesin diyenler bile oldu. Ancak beklenmedik gol dakika 14 te Mavi rastalı Vagner Love dan geldi. İngilizleri şoktan uynadıran ise tanıdık Carew oldu ve maç 1-1 sonuçlandı.

Galatasaray ı da yakından ilgilendiren maç Hollanda da oynandı. Nec Nijmegen-Hamburg turunun galibi Eğer Galatasaray turu geçerse rakibi olacaktı. Ve aslında Galatasaray ın turu geçmesi halinde rakibi şimdiden belli. Hamburg... Zira Hamburg Hollanda deplasmanından 41. dakikada Trochowski, 44. dakikda Alex Silva ve 75. dakikada önümüzdeki sezon Bayern Münih ile anlaşan Hırvat yıldız Ivica Olic in golleriyle turu cebine koyup Almanya ya döndü.

Parc des Princes Stadı'nda oynanan PSG-Wolfsburg maçında ise 5 dk da Paris turu izledik dün akşam. 80. dakika ya kadar çözülmeyen maçta golleri, 80. ve 85. dakikalarda Guillaume Hoarau PSG adına kaydetti.

Dün gece Pire de benimde hiç beklemediğim bir sonuç çıktı ortaya. Olympiakos kendi sahasında ağırladığı Fransa Ligue 1'de kötü günler yaşayan Saint Etienne'e 1-3 mağlup oldu. Karaiskakis stadı'nda Yunan taraftarlar gerçekten tam anlamıyla bir şok yaşadılar. 12. dakikada Ilan 43. dakikada Geoffrey Demis ve 90. dakikada Avrupa'nın yeni gözdesi Gomis Fransızları yavaş yavaş tura taşırken Zeus un tek golü 63. dakikada penaltıdan kaptan Djordjevic'den geldi.

Karda kışta oynanan maçta Zenit-Stuttgart ı da Almanya ya eli boş gönderdi ve böylece 'Arshavin olmadan da kazanabiliriz' diye bağırdı adeta. Petrovsky Stadyumu'nda Zenit in golleri maçın 2. dakikada Huszti ve 45. dakikada gelecek sezon Bayern e gidecek olan Anatoliy Tymoschuk'tan gelirken, Stuttgart'ın sayısını 15. dakikada Mario Gomez yaptı.

Bir başka soğuk maç ise Kiev de oynandı. Kiev'in NSC Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ile İspanyol ekip Valencia ile 1-1 berabere kaldı. 2 golde Valencia dan geldi aslında. Zira İlk golü 8. dk da David Silva atarken, 62. dk da Raul Albiol kendi kalesine attığı dolle maçı 1-1 e getirdi. Fakat tabii ki avantajı yakalayan Valencia oldu. Mestella da bana göre turu ge.en taraf olacaklardır.

Portekiz li Braga ise Standard Liège'le karşılaştı. İlk yarıda Wason Renteria ve Andre Leone'nin golleriyle 2-0 öne geçen evsahibi ekip 2. yarıda da Luis Aguiar'ın golüyle iyice rahatladı ve tur için büyük avantaj elde etti. Tur Braga nın gibi gözüküyor.

Galatasaray ise aldığı sonuçla avantajlı sayılabilir. Ancak 0-0 yerine gollü bir beraberlik daha iyi olurdu tabii ki.Bordeaux, maçın büyük bir bölümünde temsilcimiz karşısında meşin yuvarlağa hakim olan takım olarak gözükse de Galatasaray'ın sahadaki mücadelesi, 3'lü savunmaya rağmen zaman zaman kendi yarı alanında gösterdiği çalışkanlık ve Bordeaux karşısında ani atakları düşünmesi Fransız ekibini oldukça zorladı. Son 15 dakika ise Bordeaux'nun atakları ve Galatasaray için maçın bitmesi için beklemesi şeklinde geçti. Bu arada maçın İsviçreli hakemi Claduio Circhetta'nın maç boyunca takdir haklarını ve yardımcı hakemlerin yanlış bayrakları da maçta ön plandaydı. Turu kimin alacağı Ali Samiyen e kalmış oldu böylece.

Danimarka temsilcisi Aab, ben dahil kimsenin beklemediği bir sonuçla Deportivo yu 3-0 yenerek turu geçti gibi. Ancak bu maçın özetini izleyemedim.

Kadıköy e doğru giden yolda Son 32 de ilk maçlar böyle bitmiş oldu.

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan