23 Aralık 2009 Çarşamba

Buca Juniors'dan Ozan İpek


Ertuğrul Sağlam'ı eleştirmenin en kolay yolu, gençlere forma vermediği konusuna girmektir. Bu mesele, o kadar kanıksanmıştır ki kimse anti-tez süremez ortaya. Bu hafta oynanan ve inanılmaz bir keyif veren Beşiktaş-Bursaspor maçında, büyük bir deneye imza attı Ertuğrul Sağlam. Deneyin ismi, genç oyunculara forma vermekti ve malzeme Ozan İpek'ti.


Ozan İpek, 15. dakikada kırmızı kartla atılabilirdi. Atılsa Beşiktaş çok rahat bir galibiyet alırdı herhalde. Fakat atılmadı ve oyunun kaderini değiştirdi 10 Ekim 1986 Ankara doğumlu futbolcu.

Kahramanmaraşspor'dan Bucaspor'a 150 bin TL karşılığında gelen Ozan İpek, 6 ay Buca'da oynadıktan sonra 287 bin TL bonservis bedeliyle Bursaspor'a transfer oldu. Buca'nın Mehmet Batdal'la birlikte en büyük yıldızı olan Ozan İpek, TFF 2. ligden TSL'ye terfi ediyordu.

Ozan İpek, bu sezon tam anlamıyla bir joker oldu. Kimi zaman kanatlarda, kimi zaman ön liberoda, kimi zaman da "10 numara" mevkiinde sırtladı formasını. Zaman zaman sertlikleri sebebiyle tepki çekse de iyi oyunu bunların üstüne çıktı.

Ozan İpek'i milyonların hafızasına kazıyan iki görüntü var. Bunlardan biri Johan Neeskens'in teknik patron olarak sahaya çıktığı Galatasaray'ın Bursa deplasmanında yaşandı. Maçın son dakikalarına doğru İpek'in Sabri'ye yaptığı sert müdahale Johan'ı tam anlamıyla çıldırttı. Sahada az kalsın kavga çıkacaktı.

Diğer görüntüyse herkesin bildiği gibi bu haftaya dair. Ernst'le yaşadığı pozisyonun ardından atılmanın kıyısından dönen Ozan, bu pozisyonun birkaç dakika sonrasında Rüştü'nün filelerine topu bıraktı. 3. golde de Zapotocny'den fazla onun payı vardı fakat vefasız skorbord ona sadece bir kesitinde yer ayırmıştı. Ama maçın yıldızı tartışma götürmeyecek bir şekilde Ozan İpek oluyordu.

23 yaşındaki futbolcuyu bundan sonra daha sık duyacağımıza eminim. Önü son derece açık ve yeteneklerini doğru kullanırsa Bursa'nın zirve yürüyüşüne daha da büyük katkılar sunabilir. Onu TSL'ye çıkartan Buca Juniors'u anmadan geçmek, hem ayıp olur hem de bize yakışmaz!

6 YORUM:

emosimo dedi ki...

Hocam sen Ozan İpek ile Bekir Ozan Has'ı karıştırdın galiba yazının bazı bölümlerinde...

Ozan İpek ilk devre boyunca 1 maç hariç her zaman orta sahanın solunda görev yaptı..O hariç dediğim maçta da sonradan Yenal Tuncer'in yerine girip sol bek olarak bitirdi.

Ön libero olarak da genelde Hüseyin vardı sahada.Kirita 3'ü sonradan olmak üzere 5 maç oynadı.
Bekir Ozan Has da 3'ü ilk 11 , toplamda da 8 maçta oynadı o bölgede..

10 numaralı sistemde fazla oynamadı Bursaspor onlarda da zaten son maç hariç hep Pablo Batalla'ydı orda formayı terleten.
Sadece son maçta İvan Ergiç sahaya 10 numara olarak çıktı..

Yani toparlamak gerekirse Ozan İpek dediğim gibi ortanın solunda oynadı ilk yarı boyunca..

Bursaspor ile ilgili daha ayrıntılı bilgilere ulaşmak istersen bloguma göz atabilirsin..

http://emosimoghislain.blogspot.com

Saygılar..

os dedi ki...

Bucaspor, Bursaspor'a 237bin'e vermiş..

3 Büyüklerden herhangi biri gelse bu tutar 1 milyondan aşağı olmuyor.

Fatih Terim haklıydı bu yönde, bi oyuncu soruyoruz hemen 1 milyon dolar, 2 milyon dolar diyorlar..

Hep 3 büyüklere kızıyoruz da, kusura bakmasın hiç kimse 2. ligden bir topçuya milyon dolarlar ödenmez, ödenirse de çok özel adam olması gerekir zaten.

Türk futbolu gelişmiyor diye 3 büyüklere kızıyoruz genellikle ama küçük ölçekli takımlarında bu milyon dolar sevdasından vazgeçmesi lazım.

SirEvo dedi ki...

Yüzde yüz atılması gereken yerde atılmayıp sonra gol atıyor, bizim attığımız gollerin gol olmadığı söyleniyor sadece. Tamam, Tello'nun pozisyon rezalet, penaltı da çalmayabilirdi belki ama o 15. dakikadaki kırmızı kartı verse biz yenilir miydik acep? Veya bu adam kalkıp da böyle konuşulur muydu? Garip mi diyeyim şans mı artık. :)

emosimo dedi ki...

SirEvo

Tamam belki haklı olabilirsin ama bu yorumunun arkadaşın yazdığıyla ne alakası var anlamadım :)

Ferrari ligdeki Manisa maçında o rakibini biçtiği pozisyonda bize karşı oynayamayacaktı.
Ferrari'siz Beşiktaş savunmasının da ne hallere düştüğünü herkes gördü..

Herkes istediği gibi "o öyle olsa bu bu böyle olsa" gibisinden teoriler üretebilir yani.

Caimanes dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Caimanes dedi ki...

@Sir Evo

Beşiktaş maçınının zemini ortada özellikle ilk yarıda..Böylesine kötü bir zeminde daha 15.dakikada iyi niyetli olduğu her halinden belli olan gencecik bir futbolcuya böylesine ağır bir kırmızı kart verilir mi? Hakemin maç boyu yaptığı tek doğru hareketti bu kararı..

Ozan İpek'e gelirsek..Evet emosimo'nun da dediği gibi Ozan oyun kurucu mevkinde oynamadı..Sadece Fenerbahçe maçında yaklaşık 35 dakika sol bekte forma giydi..Genelde onun için iyi bir yarı geçti fakat son Beşiktaş maçı hariç Ozan İpek'in kondisyonu gerçekten çok zayıftı..Bursa'daki maçlarda önümde oynadı hep sol açıkta..Dikkat ediyorum ilk yarım saatin ardından yürüyecek hali kalmıyor..Bu sorununu da hallettiği zaman çok yararlı bir futbolcu büyükte bir yıldız olacaktır..Sinirli hareketlerininde öyle abartıldığı kadar olmadığını düşünüyorum..Zaten bir takıma böyle 1-2 kaç futbolcu lazım..Hele hele Ertuğrul Sağlam hocamız olduğundan fairplay liginde zirveye oynamamız kesin.. Ondan dolayı Ozan sadece agresifliğiyle bile Bursasporumuzun çok ihtiyacı olduğu bir isim..

Saygılar..

www.futbolunaskerleri.blogspot.com

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan