16 Aralık 2009 Çarşamba

Haftanın Yıldızı; Mehmet Eren Boyraz


Haftanın takımı Kayserispor olunca haftanın oyuncusu da haliyle Kayserispor'dan çıkıyor. Bu defaki konuğumuz, arka planda kalmış ve kendisinden pek de bahsedilmeyen bir kahraman. Bir nevi Clark Kent; Mehmet Eren Boyraz.

11 Ekim 1980'de hayata gözlerini açan Mehmet Eren, futbola 1996 yılında Erdemirspor'da başlamış. 3 yıl bu takımda forma giydikten sonra memleketinin takımı ve bugün amatör kümede yer alan Karadeniz Ereğlispor'a transfer olmuş. Antalyaspor'a transferiyle amatör yaşam içerisindeki son transferine imza atar Mehmet Eren Boyraz. Antalyaspor'da "ancak" PAF Ligi'nde forma bulan Mehmet Eren, Galatasaray PAFlarına 7-0 yenildikleri karşılaşmada Antalyaspor'un 8 numaralı formasını giyiyordur. Galatasaray PAFlarında o gün forma giyen ve bugün önemli kariyerlere imza atan isimlerse şöyledir; Görkem Görk, Sedat Debreli ve Sabri Sarıoğlu. Yabancılardaysa Yaw Rush ve Iddu Salihu ilk göze çarpan isimler.

İlk profesyonel sözleşmesini Sidespor'la imzalar Mehmet Eren. 2 sezon orada oynadıktan sonra henüz Galatasaray'ın pilot takımı olmayan Beylerbeyi'nde bir 2 sezon daha geçirir. 2'şer yıllık profesyonel günlerin getirisi olarak 2005'te o zamana kadarki en büyük transferini yapar ve Eskişehirspor'un kadrosuna dahil olur. Eskişehirspor, Lig B'deyken bu takımın formasını giyen Mehmet, Hakan Olgun ve Erhan Namlı gibi oyuncularla takım arkadaşlığı yapar.

1 senelik Eskişehirspor macerasının ardından Kayseri Erciyesspor'a transfer olan Mehmet Eren, önceleri teknik direktör Werner Lorant tarafından forma şansı bulamaz ve takımdaki diğer forvetler Cenk İşler, Zdravko Lazarov ve Radomir Djaloviç'in gerisinde kalır. İkinci yarı takımın başına Bülent Korkmaz getirilince açıklarda oynatılmaya başlanan Mehmet Eren, formayı da yavaş yavaş kapmıştır.

Kayseri Erciyesspor, küme düşünce Kayserispor'a geçen Mehmet Eren artık tamamiyle bir sol açık olmuştur. Sol açık mevkiiyle birlikte takımındaki yerini garantileyen Mehmet Eren, A2 milli takımına da çağrılmıştır. Sözleşmesi bu sezon sonunda bitecek olan Mehmet Eren Boyraz, bir büyüğe giderse çok da şaşırmayacağım. En fazla, yakışır derim!

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan