9 Aralık 2009 Çarşamba

Haftanın Yıldızı; Aziza Makukula


Haftanın takımı Kayserispor olunca haftanın oyuncusu haliyle Aziza Makukula oldu. Aslına bakarsanız biz, Aziza'yı Ariza olarak tanıdık. Belki de bu isim ona daha çok yakışıyordu fakat daha sonra TFF'nin internet sitesinden acı gerçeği öğrendik. O bir Ariza değil 1.90 boyunda bir Aziza'ydı.

Hani Osmanlı İmparatorluğu sömürgeci bir devlet olmadı denir ya, bazen keşke olsaydı diyorum! Tabii vahşilik, kapitalizm anlamında değil futbol anlamında. 29 yaşındaki Makukula, Demokratik Kongo Cumhuriyeti vatandaşı fakat Portekiz ulusal takımı için forma giyiyor.

Tarihi devirler kendilerini yavaş yavaş belli ederler ya. Hani, I. Dünya Savaşı'ndan önce birçok olay olmuştur fakat savaş, hafif sayılabilecek bir sebepten çıkmıştır, işte aynen öyle. Kayserispor, geçen sezon Milan Puroviç'i kiralayarak Aziza'yı müjdelemişti aslında. Puroviç, ligin son maçı olan Gençlerbirliği karşılaşması dışında gol atamadı ama Süleyman Hurma'nın Portekiz ligine olan ilgisini gözler önüne serdi.

Kayserispor-Bursaspor maçının gollerini izlemişsinizdir mutlaka. Aziza'nın attığı ilk gole tek kelimeyle hayran oldum. Topu alışı, dönüşü ve vuruşu. Tam bir 1. sınıf santrfor hareketiydi. Nefis bir gol attı ve aynı zamanda Bursaspor'un gardını yerle bir etti. O dakikadan sonra sinir harbine dönen oyun, en çok Kayserispor'a ve Makukula'ya yaradı elbette. Aziza'nın 2. golü bir bakıma bonustu.

TSL'de Aziza fırtınası esince transfer söylentileri hemen yayılmaya başladı. Önce Beşiktaş dendi, sonra diğer büyükler spekülasyon malzemesi edildi. Aziza, bildiğiniz gibi Kayserispor'da 1 yıl kiralık oynuyor. Kiralık sözleşme dışında, Kayserispor'un 1+3 yıllık opsiyonu var. Kayserispor, mayıs sonuna dek 2.5 milyon Avro'yu Benfica'nın hesabına yatırırsa Makukula, Kayserispor'un futbolcusu olacak. Makukula'nın bu anlaşmayı bozmak için 40 milyon Avro'yu gözden çıkartması gerekiyor. Yani ipler, tamamiyle Kayseri'nin elinde.

Kayserispor bu başarılı performansını ne zamana kadar sürdürür bilemeyiz fakat bildiğimiz bir şey var ki ligimizdeki Makukula fırtınası, sakatlık gibi evlerden ırak şeyler olmadığı sürece esmeye devam edecek. Ne diyelim, esmeye devam et Makukula. Senden verim alamayan Benfica, Bolton, Sevilla, Nantes gibi takımlar utansın!

6 YORUM:

SirEvo dedi ki...

Güzel demişsin de bu adam küçük takımın büyük oyuncusu. Büyük takımlarda iş yapmamış hiç kariyerinde, sürekli gittiği küçük takımlarda büyük işler yapıp büyük takımlara transfer olmuş sürekli de bekleneni verememiş.
Yani büyüklerden birine gitse TSL'de bana iş yapamaz gibi geliyor.

Oğuz Öztürk dedi ki...

@SirEvo,

Makukula gittiği büyük takımlarda en fazla 12-13 maç yapmış. Sadece Salamanca'da 39 maça çıkmış ancak orada da 25 golü var. Bir de bu yıl kariyerinde en çok oynadığı takımlardan biri de Kayserispor olacak. Belki de daha önce gerekli şansları alamamıştır...

Adsız dedi ki...

vay be bende yıllardır ariza diye bildim onu :D

Caimanes dedi ki...

Şu an herşey yolunda gidiyor Makukula için..Fakat iddalıyım ki bu Makukula büyük futbolcu çokta iyi bir futbolcu değil..Tamamen fiziğiyle oynayan/ayağına da geleni hiç kaçırmadan affetmeyen atan bir futbolcu..Attığı golden/gollerden başka onu sahada görmeniz gerçekten çok zor..Şimdi herkes bana gülsede Makukula açık ara ligte gol kralı da olsa bu adam BÜYÜK FUTBOLCU değil..Sadece tarzı stili Kayseri'nin sistemine uydu..Göreceksiniz ki Makukula'nın çıkışı kötü bitecek..

www.futbolunaskerleri.blogspot.com

Oğuz Öztürk dedi ki...

Aslında onun tarzı bu. Yani Makukula'dan ayağına topu alıp Messi gibi çalım yapmasını bekleyemeyiz...

SirEvo dedi ki...

@Oğuz
Bence şans verilecek adam olsaydı verilirdi. Bu sene Kayseri'de gol kralı olması da muhtemeldir tabii. :)

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan