15 Nisan 2009 Çarşamba

Müthişti... Chelsea 4-4 Liverpool

"O ne güzel göz, sen nasıl görüyorsun arkadaşını öyle.." diyerek Drogba ile geyiğin dibine vurmuş Uğur Önver spiker kişisinin Chelsea öndeyken "benitez babel'i çağırıyor galiba sohbet edecek" deyip üzerinden beş dakika geçmeden Benitez'e müthiş bir taktisyen demesiyle iyice komik duruma düşmesine rağmen harika bir maçtı. Maça Liverpool benim beklediğim bir baskıyla başladı. 2-0 olunca ne yalan söyleyeyim 'Benitez yine başaracak galiba' dedim içimden. Hemen 'İstanbul ruhu' hatırlandı doğal olarak ama ilerleyen dakikalarda bazı şeyler istendiği gibi olmadı. Bu skora biraz Cech'in de yardımı oldu tabii. Chelsea adına ileride yaşanan verimsizlik 35'te Anelka'nın oyuna girmesiyle çözüldü Hiddink tarafından.

İkinci yarıya hızlı olarak başlayan Chelsea oldu bu kez. Anelka'nın hücuma getirdiği hareketlilik sayesinde Drogba daha çok serbest oynamaya ve daha çok faydalı olmaya başladı. Daha sonra Reina'nın bir nevii yaptığı ikram ile skor 1-2 oldu. Daha sonrasında spikerin gol zannetiği bir serbest vuruş beraberlik golünün habercisi gibiydi. Zira bir serbest vuruş sonrası da öyle oldu. Sivaslı Bilica ile tarzlarını çok benzettiğim Alex, frikikten Reina'yı avladı ve skor 2-2 oldu. Bu golden sonra etekleri tutuşan Liverpool daha baskın, Chelsea daha sakin bir oyun sergiledi. Son onbeş dakikaya kadar 2-2 gidilen maç daha sonrasında müthiş bir düello gibi oldu. Yaşanan şu son onbeş dakikayı bazı doksan dakikalara değişmem şahsen. Maviler, maçın 76. dakikasında Drogba'nın asistinde Lampard ile 3-2 öne geçerken, kalan dakikalarda Liverpool'un inanılmaz inadı yeniden ortaya çıktı. 

Herkes Chelsea'nin turu garantilediği ve yarı finale kaldığını düşünürken, önce 81. dakikada Lucas ortaya çıktı, arkasından da 83. dakikada Dirk Kuyt sahnede yer aldı ve Liverpool, Chelsea karşısında bitime 7 dakikada kala deplasmanda 4-3 öne geçti. Pool'lu taraftarlar çok umutlandılar 3-4'ten sonra ve atılacak bir golle turu geçmenin heyecanı içinde buldular kendilerini. ancak 89. dakikada Chelsea Lampard, Kırmızılar'ın umutlarını bitiren golü attı. Maviler, Lampard'ın 89. dakikada attığı golle 4-4'lük eşitliği yakalarken, Liverpool, 'henüz bitmedi' dercesine 90. dakikada N'gog ile gole yaklaştı ancak topu çizgiden çıkartan orta saha oyuncusu Michael Essien, 'orda durun bakalım' dedi Liverpool'lulara.

Son düdükle beraber harika bir futbol izledik dün gece. Benitez'in Liverpool'u hic pes etmeden sonuna kadar savaşır bunu zaten biliyorduk. Bugün öğrendik ki Hiddink'in Chelsea'si skoru korumaya çalışınca tökezliyor, hücum edince muhteşem oynuyor. Hiddink takımları hep güzel top oynar, Chelsea'ye sistemini getirmesi uzun sürmemiş. Hani deriz ya bu maç unutulmaz falan ama sonra unutulur. İşte bu EPL'dekilerin CL'deki kapışması gerçekten unutulmaz...Bu maç için İddaa'da alt seçeneğinin uygun olduğunu söyleyen yorumculara selam ederim. Sizleri dinleyen arkadaşlara geçmiş olsun diyorum.

Chelsea: Cech, Ivanovic, Alex, Carvalho, Ashley Cole, Kalou (Anelka 36), Ballack, Essien, Lampard, Malouda, Drogba (Di Santo 90). 
Subs Not Used: Hilario, Mikel, Deco, Belletti, Mancienne. 

Booked: Ivanovic, Carvalho, Ashley Cole. 

Goals: Drogba 52, Alex 57, Lampard 76, 89. 

Liverpool: Reina, Arbeloa (Babel 85), Carragher, Skrtel, Aurelio, Lucas, Mascherano (Riera 69), Alonso, Kuyt, Torres (Ngog 80), Benayoun. 
Subs Not Used: Cavalieri, Dossena, Hyypia, Agger. 

Booked: Benayoun, Arbeloa. 

Goals: Aurelio 19, Alonso 28 pen, Lucas 81, Kuyt 82. 

Agg (7-5) 

Att: 38,286 

Ref: Luis Medina Cantalejo (Spain).

1 YORUM:

dyanna dedi ki...

Nice blog.

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan