27 Nisan 2009 Pazartesi

Bucaspor Bank Asya 1. Lig'de

Bucaspor İzmir’in güzide kulüplerinden birisi. Gelişen, koskoca bir üniversiteye ev sahipliği yapan, adeta bir kent büyüklüğünde bir ilçe ve futbol takımının bir üst lige terfi etmesini halk, esnaf ve futbolcular çok istiyorlardı.



Tam 16 sezon sonrasında şampiyonluk yaşayan Buca, doğru hoca, doğru futbolcular ve özverili mücadele ile bunu başardı. Mehmet Batdal, Yılmaz Özlem, Veli Kızılkaya, Erman Özcan gibi kaliteli ayakların kadro içinde bulunmasıda en büyük etken. Daha önce Es Es'ten bildiğimiz Kemal Kılıç'ıda unutmamak gerek bu başarıda. Kendisi zaten gittiği her takıma oynattığı güzel futbol ile biliniyor. Çalıştırdığı son dört takımı Bank Asya 1.Ligi’ne taşıyan Teknik Direktör Kemal Kılıç, dümenine geçtiği Bucaspor’a tüm bilgi birikimini aktarmaya ve takımı 16 yıl sonra bir üst lige çıkarmaya kararlı olduğunu her fırsatta dile getirmişti. Kemal Kılıç, şampiyon yapacağına inanmadığı bir kulüpte çalışmayan, ekibini iyi kuran bir teknik direktör. Ona göre süreklilik esas ve Bucaspor’da bu yolda emin adımlarla ilerliyor. Ayrıca Kılıç’a göre “Şampiyon olamadık, ama bu seneyi iyi geçirdik” deme lüksü hiçbir zaman olmamalı.



İzmir takımlarına duyduğum sempati Bucaspor içinde geçerli. Bank Asya'da şuan için süren yarışın içerisinden en az bir İzmir takımını Süper Lig'de görmeyi çok istiyorum. Şimdi bu zorlu Ligde bir başka İzmir takımını Süper Lig için mücadele edecek olmasını görmek ayrı bir mutluluk verdi bana.

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan