20 Şubat 2012 Pazartesi

Favre ile başlayan hikaye, Mönchengladbach taraftarı için Kaf Dağı'nın zirvesinde bitebilir.

Bu sezon mükemmel bir performans gösteren Borussia Mönchengladbach, özellikle maç başına attığı gol sayısıyla dikkat çekse de, defansta da bir o kadar başarı bir performans sergiledi. 21 maçta 53 gol yiyen Mönchengladbach maç başına 2.5 gol ortalama ile rakiplerine zor anlar yaşattı.

Ancak bu dönemde ligde kalesinde sadece 12 gol gören Mönchengladbach, inanılmaz bir defans performansı da sergileyerek birçok Avrupa devini geride bırakmayı başardı.

İngiltere, Almanya, İtalya ve İspanya'da hiçbir takım Mönchengladbach'ın performansını geçemedi. Genel olarak Avrupa'nın en golcü takımları olan Alman ekiplerinin attığı goller dikkat çekerken bu kez defansif olarak da Mönchengladbach'ın gösterdiği performans takdir edilecek cinsten. Lucien Favre'nin ekibi bu sezon kalesinde sadece 12 gol gördü.

Aslında sadece bir yıl önce işler Borussia Dortmund için böyle gitmiyordu. 14 Şubat 2011'de St. Pauli'ye 3-1 kaybeden Mönchengladbach'ta takımın başına Michael Frontzeck yerinen Lucien Favre geçti. Sevgililer Günü'nde takımı devralan İsviçreli teknik adam bugünden sonra düşme potasındaki takımı zirveye taşıyınca Mönchengaldbach taraftarının sevgilisi haline gelmeyi başardı.

Favre öncelikle gençlere güvenerek takımdaki değişimi başlattı. Tony Jantschke ve Tobias Levels gibi başarılı defans oyuncularına güvenen Favre, Martin Stranzl, Dante ve Roel Brouwers'ın önderlğinde kurduğu defans hattı ile başarınun fitilini ateşledi.


Stefan Effenberg'in de dikkat çektiği gibi Lucien Favre'nin oyun taktiği gayet basit. Koşmaya yönelik kurguladığı oyun planı ile rakibe her bölgede basan ve topu iyi gezdiren bir ekip haline gelen Mönchengladbach, Favre yönetimindeki 33 maçta başarılı bir performans sergiledi.

Bu başarıya rağmen Favre oldukça temkinli davranıyor. Özellikle Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı önemseyen Favre'nin ekibi, lider Borussia Dortmund'un üç puan gerisinde olmaktan ziyade, lig beşincisi Werder Bremen'in 10 puan önünde yer almaktan dolayı çok mutlu. Lig sonunda golcüsü Marco Reus'u Borussia Dortmund'a gönderecek olan Mönchengladbach, Devler Ligi'ne katılarak maddi olarak iyi bir seviyeye gelmek istiyor.

Henüz yeni sezon için herhangi bir resmi girişimde bulunmayan Mönchengladbach'ın sportif direktörü Max Eberl, Marco Reus'un transferinden gelecek 17.5 milyon avro ve Avrupa Kupaları'na katılımın ardından alacakları parayı, EURO 2012 sonrasında kullanmak istiyor.

İlk hedefi Devler Ligi'ne katılmak olan Mönchengladbach, şampiyonluk yarışını da en önde bitirmek istiyor. Özellikle Bayern Münih ve Schalke maçlarında ortaya koyduğu etki oyunla büyük beğeni toplayan Favre'nin ekibi, hücum ve savunmadaki dengeli oyunuyla birçoklarına göre Bayern Münih'in şampiyonluk yolundaki en büyük rakibi.

14 Şubat'ta takımın başına geçen ve Mönchengladbach'a kabus gibi geçen yılların ardından peri masalı gibi bir sezon yaşatan Favre, sezon sonuna kadar bu performansı devam ettirip, Sevgililer Günü'nde başlayan bir hikaye Mönchengladbach taraftarı için Kaf Dağı'nın zirvesinde bitebilir. 

Goal.com
Fotoğraf: Borussia Moenchengladbach v FC Schalke 04 - Bundesliga By: Lars Baron @Bongarts / Juan Arango; Mike Hanke; Marco Reus.

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan