23 Şubat 2012 Perşembe

Real Madrid, CSKA karşısında turu geçecektir. Aksi, La Liga şampiyonluğu ile telafi edilemez.

Real Madrid, 2001-2002 sezonundan bu yana hasretini çektiği Şampiyonlar Ligi Kupası'nı bu sezon çok istiyor ve grup aşamasından sonra ilk viraj, Moskova tarafındaydı. Bu sezon son dört yılda kabusu olan El Clasico'da yine kaybetmesine rağmen Real Madrid, rakibi Barcelona'nın üst üste yaptığı puan kayıplarından sonra La Liga'da farkı 10 puana kadar çıkarmış ve daha sezon bitmeden rahatlamıştı. Ligde şampiyonluk yolunda büyük bir adım atan Jose Mourinho, aynı zamanda geçtiğimiz sezon başaramadığı Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu bu sezon müzeye koymak istiyordu.

Ajax, Dinamo Zagreb ve Ol. Lyon'un bulunduğu grupta rekorlar kırarak lider olan Real Madrid'e CSKA Moskova geldiğinde, tüm otoriteler Real Madrid'in işinin çyerek final yolunda çok kolay olabileceğini söylüyordu.  Real Madrid bu sezon oynadığı 23 maçın 20'sini kazanmayı başardı. Şampiyonlar Ligi'nde de yoluna harika bir şekilde devam eden Real Madrid, turnuvada oynadığı 6 maçı da kazandı. Real Madrid bu anlamda turnuva tarihinde bütün grup maçlarını kazanan 5. takım oldu. Daha önce Milan (1992-93), Paris Saint-Germain (1994-95), Spartak Moskova (1995-96) and Barcelona (2002-03), bütün grup maçlarını kazanmıştı.

Peki Real Madrid'in oynanan CSKA Moskova maçı öncesinde ne gibi avantajları vardı?  

En önemlisi CSKA Moskova, üç aylık bir kış arasına giren Rus Ligi sebebiyle uzun süredir resmi maç yapmıyordu. CSKA'nın en son oynadığı resmi maç, yine Şampiyonlar Ligi'ne karşılaştığı Inter mücadelesiydi. Bunun Real Madrid için avantaj oluşturmasını ve karşıda formsuz bir rakip bulmayı beklerken, tam tersi bir durum ortaya çıktı. Arada hazırlık maçları ve yoğun idman temposu ile formunu koruyan CSKA, mücadeleyi kaybetmemeyi son dakikada olsa da başarabildi.

CSKA Moskova için maçtan önce görülen bir diğer handikapın ise kaleci Igor Akinfeev'in oynayamayacak oluşuydu. Ancak bu maçta kaleyi devralan Sergey Chepchugov, beklentinin tam tersi yönünde bu konuda takımına sıkıntı yaratacak hatalar yapmaktan kaçındı. Khedira ve Higuain'in vuruşlarında mükkemmel kurtarışlara imza attı. Ronlado ile ikinci yarıda karşı karşıya kaldığı pozisyonda da yere yatmayarak kalesini mutlak bir golden önledi. Belki de Ronaldo'nun Real Madrid'i öne geçiren golünde daha iyisini yapabilirdi ancak yine de Akinfeev'i aratmadı.

Real Madrid, daha önce 2003'te Lokomotif Moskova ve 2008'de Zenit deplasmanlarından galibiyetle ayrılmayı başarmıştı. Ayrıca, Mourinho CSKA Moskova karşısına çıktığı 4 maçı da kazanarak, rakip filelere 5 gol bırakan Chelsea ve Inter'i yönetmişti. Ancak Jose Mourinho'nun takımı dün gece 90+3'te yediği gol ile Moskova'dan beraberlik ile döndü.  Bu durumda altının çizilmesi gereken iki şey var. İlki, Real Madrid açısından değerlendirildiğinde bu takım karşısında alınan beraberliğin doğal olarak başarısızlık olarak sayılabileceği. İkincisi ise her takımın Moskova gibi bir deplasmanda her daim zorlanabileceği gerçeğini de kabullenerek Real Madrid'in Santiago Bernabeu'ya, Jose Mourinho'nun da dediği gibi avantajlı bir skorla dönmüş olduğu gerçeği...

Hatırlamak gerek, Real Madrid, son kupayı kazandığı 2001-2002 sezonunda da Bayern Münih deplasmanından yenilgi ile dönmüş, ancak turu İspanya'da geçmeyi başarmıştı. Formda bir Real Madrid, Santiago Bernabeu'da turu geçen taraf olacaktır. Kaldı ki büyük bir sürpriz olması ve Real Madrid'in turnuvaya veda etmesi, 20 puan farkla dahi kazanılacak bir La Liga şampiyonluğu ile telafi edilebilecek bir durum olamaz...


Goal.com
Fotoğraf: PFC CSKA Moskva 1-1 Real Madrid CF - UEFA Champions League Round of 16 By: Harry Engels @Getty Images Sport

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan