29 Nisan 2009 Çarşamba

Sessizlik. Barcelona 0 - 0 Chelsea

Şimdi Chelsea maç boyunca sadece defans yaparak oynadı, Çanakkale geçilmez diyip Barca'yı durdurabildi gibi söylemlerde bulunmak biraz yanlış olur bence. Dün akşam Chelsea'nin yaptığı sistemli bir oyun şeklidir.



Hiddink Barcelona'yı iyi analiz etmiş. Normalde Chelsea Barca karşısında çok atak oynayıp başa baş ta oynardı. Ama Barcelona'nın ilerideki Messi-Eto'o ve Henry üçlüsü Chelsea'nin bu başa baş oynama isteğini suya düşürürdü. Dün gece Chelsea'nin yaptığı Barca'daki ileri üçlüyü sistemli bir şekilde durdurmak oldu. Messi dün gece kötü oynadı diye yanlış bir kanı var. Bosingwa Messi'nin üst düzey oyununa onun koşu alanlarını tıkayıp dar alanda sıkıştırıp dur diyerek onun pasif görünmesine neden oldu. Bu da beceri isteyen bir iştir. Daha önce de daraltabilirdi başka ekipler Messi'yi ama olmadı.



Chelsea'nin Barcelona'ya göre bir avantajıda fizik güç olarak daha üstün olmasıydı. Zira Chelsea orta alanda daha diri göründü maç boyunca. Ballack Iniesta'yla, Obi Mikel de Xavi'yle adam adama oynadılar. Ve orta alandan da tehlike bulamadı Barcelona.



Özet olarak dün gece Müthiş bir sistem ve taktik disiplin ile Barcelona'yı durduran bir Chelsea izledik. Fakat şunu da unutmamak gerek; 0-0 riskli bir skor aslında. Barca eğer S.Bridge'de bir gol bulursa işler pek de iyi gitmeyecek çünkü. Herkesin isteği olan Barcelona-Man Utd finalini ben de çok istiyorum onu da belirteyim. Bu arada Chelsea'nin sarı forması da gerçekten çok güzel.



Barcelona: Valdes, Dani Alves, Marquez (Puyol 52), Pique, Abidal, Xavi, Toure Yaya, Iniesta, Messi, Eto'o (Bojan 82), Henry (Hleb 87).
Subs Not Used: Jorquera, Gudjohnsen, Keita, Sylvinho.

Booked: Toure Yaya, Puyol.

Chelsea: Cech, Ivanovic, Alex, Terry, Bosingwa, Mikel, Ballack (Anelka 90), Essien, Lampard (Belletti 71), Malouda, Drogba.
Subs Not Used: Hilario, Di Santo, Kalou, Mancienne, Stoch.

Booked: Alex, Ballack.

Att: 95,000.

Ref: Wolfgang Stark (Germany).

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan