20 Nisan 2009 Pazartesi

Boca 1-1 River


Dün zaten ben üst düzey bir futbol kalitesi beklemiyordum. Bu maçtan benim beklentim üst düzey mücadele, hırs ve heyecandı. Son saydıklarımın hepsi mevcuttu dün akşam. İki takımın ataklarında organize paslaşmalar vs izleyemesekte futbolcuların topa karşı olan hırsı ve mücadelesiydi derbiyi derbi yapan. Taraftarı unutmamak gerek. Artık klasik zaten ve yine Boca taraftarı muhteşemdi.



İlk yarı mücadele yüksek ama pozisyon olmadan bitti. Boca taraftarınında arkadan iteklemesiyle sanki biraz daha atak bir oyun sergiledi. İleride Padavanlı yıldız Palacio çok hareketli ve hırslıydı. River adına genelede toplar Gallardo'da buluşuyor ve ataklar ona göre yönleniyordu. Kilosunu göstermeyen adamımız Fabbiani ise River adına en çok mücadele eden adam oldu çıkana kadar. Pek hızlı değil takdir edersiniz. Ama defansa gelip toplar çıkartması, ağırda olsa bazı atakları yönlendirmesi ve tabii ki fizik gücü ile öne çıktı Fabbiani.



Diğer devre başladığında önce görevlilerin sahaya atılan konfetileri temizlemesini ve River kalecisi Vega'nın kalesinin önündeki sarı lacivert topları patlatarak temizlemesini izledik. Goller bu devre geldi. Boca taraftarını çıldırtan isim Martin Palermo oldu. Ceza sahası dışında düzgün bir vuruşla Vega'yı avladı. Golden sonraki sevinci ise ne kadar hırslı olduğunun bir göstergesiydi.



Boca golü attıktan sonra daha yavaş bir görünüme büründü. River ise yaptığı birkaç değişiklik ile ileride daha üretken oldu ve Gallardo'nun mükemmel frikik golü ile 1-1 i sağlamış oldu. Hatta River Falcao ile öne geçme ve maçı kazanma şansını bile tepti. Bu sonucun ardından Arjantin Kapanış Ligi Clausura'da River Plate 16 puana yükselirken, Boca Juniors 12 puana yükseldi.



Néstor Raúl Gorosito'nun saçları çok ihtişamlı duruyor onu gördüm dünkü maçta. Saçlarından biraz Boca teknik direktörü Carlos Luis Ischia'yada verse iyi olur.



Bu arada golleri Rapid'den indirmek isterseniz;

Palermo 1-0
Gallardo 1-1

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan