30 Nisan 2009 Perşembe

Man Utd 1 - 0 Arsenal

Hemen söyleyeyim daha çok gol pozisyonu ve daha çok gol bekliyordum ben bu karşılaşmadan. Bu yönden hayal kırıklığı yaşadım. Takımlar maç boyunca özellikle Arsenal defans güvenliğini ataktan daha önemli görünce doğal olarak bu sonuç çıktı ortaya.

Manu'nun defansına zaten hayranım. Geri dörtlünün hiçbir şekilde bozulmaması, ortasaha dörtlüsünün disiplinli bir şekilde baskı kurması, Arsenal'e oynayacak yer bırakmaması Manu'nun artıları oldu maç boyunca. Rooney hem sağdan hem soldan çok etkili geldi. Ronaldo'yu bir şekilde defansın arkasına sarkıtmaya çalıştılar ama Arsenal buna ilk yarıda izin vermedi.



İlk yarı Arsenal çok silikti. Van Perise ve Arshavin olsa maç daha zevkli olurdu. Belki Arsenal’in gol atma şansı da olurdu. Hem Arshavin hem Van Persie olmayınca, Fabregas, Adebayor'un hemen arkasında oynamak zorunda kaldı ve etkili olabilmesi için iki ön liberonun topu ona ulaştırması gerekti. Dünkü maçın Arsenal için kritik noktasi bu bağlantının bir türlü kurulamayışıydı. Song ve Diaby'nin manu orta sahasına kaptırdığı toplarin hepsi pozisyon olarak geri döndü Arsenal kalesine. Adebayor'unda ileride yalnız kalması Arsenal'in üretkenliğini azalttı. Kalede ise Almunia Arsenal adına en iyi olan oyuncu oldu.



Man Utd, Arsenal üstün bir oyunla sürpriz yapmazsa finalde gibi. Emirates'de Manu mutlaka gol bulmak isteyecektir ve Arsenal'inde turu geçme çabasıda buna eklenince daha gollü bir maç izleyebiliriz. Diğer maçtan da Barca eğer turu geçerse istediğimiz finali izleme şansına sahip olacağız. Açık konuşmak gerekirse 2.kez bir ManU-Chelsea finali istemiyorum ben.

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan