8 Nisan 2009 Çarşamba

Manchaster United - Porto : 2-2

Manchaster United'da Pazar günü oynanan Aston Villa maçıyla gözle görülen yorgunluk dün gece tavan yapmış durumdaydı. Manu'nun kadrosu defans ile orta saha arasında bir problem yaratmayan fakat, orta saha ile forvet arasında köprüyü bir türlü kuramayan bir görüntü sergiledi ilk yarıda. Porto, bu durumdan akıllıca faydalanmasını bilerek daha ilk dakikalardan rakibinde göz dağı vermeye başlamıştı. Porto'nun amacı rakibini üstüne çekip topu kaparak gol atmak gibi göründü ve işe yaradı. Ronaldo'nun yaptığı koşuda kaptırdığı toptan sonra henüz 4. dakikada Manchaster United Rodriguez'in golüyle 1-0 yenik duruma düştü. Old Trafford'da yankılanan 500 portekizlinin sesi, 70.000 İngilizin şaşkınlık içeren bakışları vardı golden sonra.

Yaklaşık 10 dakika sonra Bruno Alves'in hatası ya da asist yapmasıyla Rooney takımı adına beraberliği sağladı. Ben dahil herkes Rooney'in bu golünden sonra artık Manu'nun açılacağını, Porto'nun saman alevi gibi kalacağını ve maçın en az 2 farkla Manchaster United lehine sonuçlanacağını düşündük. Fakat işler öyle gelişmedi Old Trafford'da. Porto golü yedikten sonraki şaşkınlığı üzerinden attıktan atıp sanki 1-0 öndeyken oynadığı oyundan daha disiplinli ve güzel bir oyun ortaya koymaya başladı. Manchaster United ilk yarı bitmek üzereyken gerçekleştirdiği baskıdan gol çıkaramayınca ilk yarının skoru 1-1 oldu ve kimse şu ilk yarıda ki skoru bile Porto'dan beklemiyordu. 

İkinci yarı başladığında ise sürekli gelişen Manu atakları maçın çevrileceği gibi bir görüntü hissettirdi. Fakat Porto oyun anlayışından taviz vermeyerek bu atakları savuşturmasını bildi. Ancak ilk yarıda yaptığı gibi Manchaster'ın hücumlarından kaptığı topları etkili kullanamadı ve gelişi güzel bir şekilde uzaklaştırdı. Maç seksenlere kadar Manu'nun gol atma isteği ve Porto'nun bir anlık boşluklardan 'acaba gol olur mu?' der gibi oynamasıyla geçti. Tevez'in girmesiyle ileride biraz daha fazla hareketlilik yaşayan Manchaster United, Rooney'in asisti ve Tevez'in golü ile 2-1 öne geçti. Herkes derin bir 'oh' çekmiş görünüyordu İngiliz tarafında. Fakat Porto adına Mariano Gonzalez İngiliz taraftarların sevinçlerini kursaklarında bırakan isim oldu. Maç son dk larda 2-2 ye geldiğinde seri bir şekilde sakız çiğneyen Sir Alex Ferguson, aynı anda seri bir şekilde Dragao Stadı'nda ne yapacağını düşünmeye başlamıştı bile. Maç bittiğinde büyük bir avantaj yakalayarak döndü evine Porto ve evindeki maçı beklemeye koyuldu. 2004Teki tarih tekerrür etmiş oldu.

Man Utd: Van der Sar, O'Shea, Vidic, Evans (72' Neville), Evra, Fletcher, Carrick, Scholes (72' Tevez), Ronaldo, Rooney, Park (59' Giggs) 

Porto: Helton, Sapunaru, Rolando, Alves, Cissokho, Gonzalez, Fernando, Meireles (80' Costa) (90+4' Madrid), Lopez, Hulk, Rodriguez (80' Mariano)

Hakem: Konrad Plautz (Avusturya)

Manchester United [2 - 2] FC Porto
04' [0 - 1] Rodriguez
15' [1 - 1] Rooney
85' [2 - 1] Tevez
89' [2 - 2] Mariano


0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan