12 Nisan 2009 Pazar

Komedi...

Bu gece yaşananlar için tek bir şey söylenebilir; ''Komedi''... Maç sonunda yaşananlardan ötürü söylüyorum bu sözü. Yaşananlar futbolu unutturdu işin gerçeği.

Maçta ilk yarım saat hırslı ve kıran kırana bir mücadele yaşandı fakat baskın olan taraf Galatasaray oldu. Bu yarım saatlik dilimde ileride Baros için gerekli pozisyonlar yaratılamadı. Gökhan Gönül sahadayken Galatasaray onun yapısı gereği ileri çıkışlarından faydalanıyordu sağ kanatta fakat bir taç atışı sonrası Gökhan'ın sakatkanması ve yerine Önder'in geçmesi, Fenerbahçe'nin sağ kanadını ve defansını daha sabit ve sert kıldı sanki. İkinci yarıda Fenerbahçe, Galatasaray'ın performansının biraz düşmesiyle pozisyonlar bulmayı başardı. 

Maçta dakikalar ilerledikçe iki takımın oyununda ikili mücadeleler daha sert yaşanmaya başladı. Beraberliğin iki takımı da şampiyonluk yarışından etme özelliği oyunu daha da stresli kıldı ikinci yarı. Bu dakikalarda zaten gol atanın kazanacağı bir hava vardı sahada.

Son on dakika içerisinde iki takımında gol atma isteği orta sahanın dağınık bir görüntü içerisine girmesine neden oldu. Fakat yine gol sesi çıkmadı. Hırs üst düzeydeydi ve 'komedi' dediğim olaylarda işte son dakika da yaşandı.

Roberto Carlos'un frikiği sırasında Lugano'nun Emre Aşık'a arkadan yaptığı müdahele ile başlayan olaylar, Semih ve Arda'nın yumruklaşması ile devam etti. Böyle şeyleri görmek klişe tabirle gerçekten çok üzücü. Daha geçtiğimiz yaz Arda ve Semih ile çoşmuştuk hep beraber ve onları böyle bir kavga içinde görmek üzüyor insanı. Neticesinde kırmızı kartlar da havada uçuştu. Maç çıkışı futbolcuların basına verdiği demeçler ise ayrı bir mesele. Sokak ağzı resmen.

Şimdi oluşan tabloda artık Galatasaray'ında Fenerbahçe'ninde şampiyon olması çok zor. Sivas ve Beşiktaş ileride kopmuş durumdalar. İlerleyen haftalarda Sivas-BJK maçı çözecektir aslında düğümü.

Galatasaray: 0 - Fenerbahçe: 0

Stat: Ali Sami Yen

Hakemler: Fırat Aydınus, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Galatasaray: De Sanctis, Sabri, Emre Aşık, Mehmet Topal, Hakan, Kewell (Dk. 90 Nonda), Barış, Ayhan, Arda, Ümit (Dk. 57 Lincoln), Baros  

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül (Dk. 21 Yasin), Önder, Lugano, Roberto Carlos, Deivid (Dk. 67 Kazım), Selçuk (Dk. 45 Deniz), Emre, Uğur, Semih, Güiza  

Sarı Kartlar: Dk. 32 Selçuk, Dk. 74 Emre, Dk. 90 Semih, Dk. 90+2 Güiza (Fenerbahçe), Dk. 59 Emre Aşık, Dk. 74 Sabri (Galatasaray) 

Kırmızı Kartlar: Dk. 90+8 Semih Ve Lugano (Fenerbahçe), Dk. 90+8 Arda Ve Emre Aşık (Galatasaray)

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan