7 Nisan 2009 Salı

Şampiyonlar Ligi : Man Utd-Porto , Villarreal-Arsenal.

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finaller bugün oynanacak Manchaster United-Porto ve Villarreal-Arsenal maçlarıyla başlıyor.

Old Trafford'daki maçta Porto zayıf halka olarak görülüyor maçtan önce Man Utd karşısında. Zira kuralar çekildiğinde Alex Ferguson Poto'nun rakipleri olmasından çok memnun kalmıştı. Manchaster'ın canını sıkan nedenlerden biri Rio Ferdinand'ın sakatlığı. Rio Ferdinand'ın Poto karşısında sahada olmayışı Manu'nun katı defans ve disiplin anlayışının biraz yumuşamasına neden olacaktır şüphesiz. Bulgar Berbatov oynayamayacak. Bu akşam Manchaster'ın Poto karşısında Vidic defansın ortasında Evans'ın yanında oynayacak ve John O'Shea de sağ beke geçecek. Scholes'un dönüşü ile orta alanda tecrübe fazla olacak. Park'ta hazır kıta görev bekleyecek Alex Ferguson'dan. Manchaster United bu maçta bizlere kesin gol görme garantisi veriyor. Porto ise sürpriz peşinde koşacaktır kesinlikle. At. Madrid eşleşmesinde elenen tarafın Poto olacağı konuşulurken onlar şimdi çeyrek finaldeler. İyi kontratağa çıkan ve Hulk ile Lisandro Lopez gibi çok önemli gol silahlarına sahip Portekiz takımının deplasmanda atacağı gol ya da goller onlar için büyük bir avantaj olacak. Eski günlerini çeyrek finale çıkarak hatırlayan Poto bakalım zor karşılaşmadan ne çıkaracak bekleyip göreceğiz.

Bu akşamın bir diğer maçı ise El Madrigal'de Villarreal ve Arsenal arasında oynanacak. Villarreal, Şampiyonlar Ligi'nde bambaşka bir kimliğe bürünüyor ve bunu yine sahaya yansıtacaklardır. Senna ise geri döndü ve orta alanda en büyük sigortaları yine o olacaktır. Villarreal için en kötü durum ise hafta içinde sakatlanan Cazorla'nın oynamayacak olması. Cazorla yaptığı açıklamada oynamayacağı için çok üzgün olduğunu söyledi. Villarreal taraftarlarının da aynı şeyi düşündükleri aşikar. Bu arada unutmadan söyleyelim. Villarreal daha önce de bir başka İngiliz Manu ile karşılaştı ve yenilmedi. Villarreal'in en önemli avantajlarından biri de favori gösterilmiyor oluşu.

Arsenal rakibinin tam tersi her geçen hafta daha iyiye gidiyor. En son Manchester City karşısında da kısa kısa anlar dışında gayet etkili oldular. En büyük avantajları ise Fabregas, Walcott ve Adebayor'un uzun süren sakatlıklardan tamamen formda dönmesi oldu. Arsenal'de Hollanda Milli Takımı'nda sakatlanan Van Persie maça yetişemiyor. İngilizler, Van Persie'nin gol attığı hiçbir maçı kaybetmemişti. Onun yokluğunda gol yollarında sıkıntı yaşayacakları aşikar. Wenger'in Şampiyonlar Ligi'nde oynayamayan Arshavin dışında aynı futbolcularla sahaya çıkmaları bekleniyor. Bu maçta Manu-Poto maçında ki gibi favori bir takımın olduğunu söyleyemeyiz, çok güzel bir akşam bizleri bekliyor.

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan