9 Nisan 2009 Perşembe

Barca 4-0 Bayern / Liverpool 1-3 Chelsea

Öncelikle Star Tv Barcelona-Bayern maçını seçerek doğru bir tercih yaptı. Liverpool-Chelsea maçlarını Premier'de de izleyebiliriz fakat Barca-Bayern'de böyle bir durum söz konusu değil. Şimdi maçlara dönelim.

Dün gece Barcelona-Bayern maçı için söylenecek ilk şey Barcelona'nın Bayern'e sahayı dar ettiğidir. Tamam bir maçta çok gol atarsın, çok pozisyona da girersin. Ama Barcelona'nın Bayern'e yaptığı başka bir şey. Şimdi isim bulamıyorum bu duruma. Her golden sonra sanki hala gol yokmuş gibi devam eden, rakibine pas bile yaptırmayan bir takım olmuşlar artık. Eto'o ileride yırtıcılığı ve girişimciliği ile, kanatta Messi ki zaten onu yazmaya bile gerek yok, İniesta, defansta Puyol... Özellikle orta alanda yaptıkları pas trafiği stadı dolduran binleri ve TV başındakileri mest ediyor adeta. Daniel Alves'ide unutmamak gerek. Ribery bile çok sıradan bir oyuncu profili çizdi o kanatta. Maç boyunca Ribery sanırım bir ya da iki kez ard arda adam falan geçmiştir. İlk yarı farkı yakalayan Barcelona pek sıkmadı kendisini diğer devre ama o yaptığı paslar ile Almanların canını çok feci sıktı. İspanyol seyirciler takımı alkışlamaktan bıkmış olmalılar kesin.

Bayern'de iyi olan hiç kimse yoktu. İleride Luca Toni ne yapsın ki. Lucio yok, Lahm yok. Bruno da çaresiz kaldı doğal olarak. Hamit Altıntop'ta arkadaşlarına ayak uydurmak zorunda kaldı ve ikinci yarıda oyundan alındı. Bayern için bunlardan fazla yazacak bir şey yok. Bundesliga'da yedikleri 5 golden sonra Barca'da 4 tane atınca sanırım içleri kan ağlıyordur.

Gelelim Liverpool-Chelsea maçına. Yazının başında da belirttiğim gibi tüm futbolseverler Star Tv'nin bu maçı yayınlamasını istediler. Chelsea'nin başında şuan Scolari bulunsaydı Anfield'da Liverpool'u yenmeleri sürpriz olarak değerlendirilebilirdi. Fakat Hiddink faktörü bambaşka bir durum. Gittiği her takımın çehresini değiştiren Hollandalı bunu Mavilere de çok güzel uygulamış besbelli. Maçın tek sürpriz denecek tarafı Rafa Benitez'dir. Şampiyonlar Ligi teknik adamı olarak adlandırılan Rafa, kendi evlerinde aldıkları bu mağlubiyete en çok şaşıran olmuştur büyük ihtimal. İvanovic ve Drogba'nın golleri ile rakibine EPL'de iki kez kaybeden Chelsea, intikamını da almış oldu böylece.

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan