23 Aralık 2009 Çarşamba

Schumy

F1 Schumy ve Montoya bu işi bıraktıkran sonra bana çok uzak kalmıştı aslında. Ara ara takip ediyordum. Zaten son yıllarda tekdüze olan ve eski tadı olmayan bir F1 bizimleydi. Schumy üst üste şampiyon olurken daha zevkliydi sanki... Schumacher bıraktıkran sonra 'keşke bırakmasaydı' ve üstünden zaman geçtikçe 'dönmeli artık' sıkça söylenen sözler olmuştu. 

***

Aylardır konuşulan bir konuydu aslında Michael Schumacher'in tekrar dönüp dönmeyeceği. Esasında benimde aklımda soru işaretleri vardı. Onun dönme ihtimali ve çıkan haberler elbette her zaman mükemmel geliyordu fakat yaşı artık 40 olmuştu... Takımlar 25-30 yaş aralıklarında pilotlar ile yollarına devam ederlerken bu ortamda onun dönmesi nasıl bir sonuç ortaya çıkarır acaba diye düşünmeden edemiyordum. Diğer yandan 2008'de Ferrari aracı ile test sürüşlerine çıktığında en iyi üçe giren zamanlar elde etmesi belki de hala en iyisi olduğunu gösteriyordu. Bu bile Scuhmy hayranlarına yetiyor ve onu tekrar kırmızı arabası ve yedi yıldızlı kaskı ile görme ihtimali onları kat kat F1'e bağlıyordu.

***

Gelelim yazının en güzeş paragrafına. Evet, Michael Schumacher pistlere geri döndü. Fakat o alıştığımız ve istediğimiz kırmızıların içinde değil. Schumy'nin yeni takımı Mercedes GP... Bu efsaneyi yeniden pistlerde görmek güzel olacak gerçekten. O gittiği günden beri F1 herşeyi ile çok değişti... Şimdi neler olacağını merakla bekliyorum.

***

M. Jordan'ın Wizard's ile dönüşü eskisi gibi olmamıştı, umarım Schumy'nin Mercedes ile dönüşü ekisi gibi olur...

5 YORUM:

Schumy dedi ki...

Ferrari ile dönseydi herkes şampiyonluk beklerdi. Fakat yeni kurallar Ferrari'ye yaramadı, hem de hiç. Bundan dolayı riske girmek istemedi bence. Ama hayatta izlemem Mercedes'in içinde Schumy'yi. Hagi'yi Fenerbahçe formasıyla izlemek gibi birşey. (Allah korusun)

Başlık da mükemmel olmuş :)

Jordan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Jordan dedi ki...

Jordan'a laf atmayalım. Jordan candır canandır. Ugruna can verilendir.

Oğuz Öztürk dedi ki...

@ Schumy,

Başlığı yazarken ilk yorumu senin yapacağından emin gibiydim :)

@ Nilay :)

Son paragrafta yazdıklarım Jordan'ın efsane olmadığı anlamna gelmez. Jordan hala 1 numara :)

Adsız dedi ki...

ah be schumy ah be... kırmızılar içinde dnseydin keşke!

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan