26 Şubat 2010 Cuma

Oyun : Dante's Inferno


"İnsan sevdiği için ölümü bile göze alır." diye bir laf vardır. İşte oyunun da ana konusu bu sözün biraz daha abartılmış halinden, "aşkın için cehennemin dibine gider misin?" yola çıkılmış.
Şahsen ben çarşıya gitmeye üşenen bir insan olarak Dante yi izlerken imrendim. (bu arada kahramın ismi Dante). Direk daha oyunun(filmin) başında ölerek başlıyoruz. Normalde azrailin bizim canımızı alması gerekirken biz onun canını alıyoruz, canını almakla kalmayıp garibimin elindeki tırpanıda alıyoruz. Oyunun ismini aldığı ilahi komedyada ki ilahi aşkıda Beatrice adında ki bir kız. Oyunda kullandığımız 2. silahı da Beatrice den alıyoruz; kutsal bir haç Dante nin her daim yan cebinde duruyor. Silahlarımız da tam olduğuna göre cehenneme sazanlama atlıyoruz.

Seven filminden aşina olduğumuz 7 günah bu oyundada karşımıza çıkıyor. Nedir bunlar; intihar, açgözlülük, hainlik, oburluk vs. Hepsini anladım da oburluğu bir türlü anlamış değilim, oburluk iyi birşey olmayabilir ancak cehenneme gitmeyi gerektirecek kadar da kötü birşey olduğunu düşünmüyorum. Bana kalırsa çıkar oburluğu koy kul hakkını onun yerine daha anlamlı olur.
Oyuna dönelim;
Cehenneme daha girer girmez iblis(lucifer) Beatrice ile sarmaş dolaş karşımızda belirip, kızın artık kendine ait olduğunu ve onunla evleneceğini söylüyor. Bütün katlarda iblisin bu kızdırıcı konuşmaları devam ediyor. Oyun boyunca bol bol karşılaşıyoruz iblisimizle. Oyun bildiğiniz kesmeli biçmeli ilerlemeli (hack and slash) türünden bir oyun. Öyle kafa patlatayım, bulmaca çözeyim diyorsanız size göre değil. Stresli bir günün akşamında eve geldiğinizde stresinizi atmak istiyorsanız açın bunu yarım saat kesin biçin kapayın stres falan kalmaz. 

Ne yalan söyleyeyim oyunu oynamadan önce ne ilahi komedyadan nede animasyon filminden haberim vardı. Oyun sağolsun ikisi hakkında da fikir sahibi olmamı sağladı. Zaten animasyon filmide oyun ile eş zamanlı olarak piyasa çıktığı için bulmak ta zor olmadı. Oyun sadece PS3 ve Xbox platformlarına çıktığı için maalesef Pc de göremiyoruz bu oyunu. Pek te birşey kaybetmiyor Pc kullanıcıları onlar içinde babalar gibi bir buçuk saatlik animasyon filmini yapmışlar. Cehennem, Lucifer, günahlar, ilahi komedya gibi kavramlarla ilgiliyseniz oyunu oynamanıza hiç gerek yok. 6 saatlik oyunun konusunu 1 saat 30 dakikada hızlı yoldan kavrayabilirsiniz. Ama oyunu da tavsiye eder miyim ederim, fırsatınız olursa oynayın derim. Son söz olarak her konsol sahibinin arşvinde bulunması gerekeken bir oyun değil fakat animasyon filmine bir şans vermelisiniz.

O n u r   N a f i
***

2 YORUM:

Luigi Ferraris dedi ki...

barbarossa oyuna da mı el atıyor yoksa :)?

Adsız dedi ki...

eline sağlık

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan