11 Şubat 2010 Perşembe

Haftanın Yıldızı; Barış Ataş


Turkcell Super Lig'in amatör ruhu en çok hissettiren takımı Diyarbakırspor. Konuya iki yönden yaklaşabiliriz; amatör ruh taşıyorlar çünkü ödemelerini hiçbir zaman doğru dürüst alamıyorlar ve amatör ruh taşıyorlar çünkü ellerinde, avuçlarında ne varsa onu sahaya bırakıyorlar. İşte o amatör görünümlü takımın amatör ruhu en çok hissettiren futbolcusu, takımın Diyarbakır doğumlu ender futbolcularından Barış Ataş.

Barış Ataş, 1 şubat 1987 doğumlu. Futbol kariyeri, 13 yaşında Diyarbakır Et ve Balıkspor'da başlamış. 2002 yazında ise kariyerinin ilk ve tek transferini gerçekleştirerek Diyarbakırspor'un amatör şubesine geçmiş. Geçiş, o geçiş desek yeri var doğrusu!

2002'den 2005 kışına dek amatör olarak Diyarbakırspor'un formasını giydikten sonra profesyonel sözleşmeye imza attı Barış Ataş. Bu sözleşme 5 yılı kapsıyordu ve bu yaz sona erecek. 5 yıllık bir sözleşmeyi, hem de son derece istikrarsız bir Anadolu kulübünde son gününe dek sürdürebilmek için ya imza attığın kulübü çok sevmen ya da başka hiçbir yerde kazanamayacağın kadar para kazanman gerekli. İkinci şıkkı daha görür görmez elediğimize göre bize kalıyor birinci şık. Doğruluğunu sorgulamaya bile değmez.

Barış Ataş ligimizde sıkça tanık olduğumuz ön liberolardan biri aslında. Onda bitmek bilmeyen bir enerji ve güç var. Fakat onu sadece bu sıfatlarla tanımlayamayız. Koşuyor, savaşıyor, basıyor evet ama bunlar onu anlatmak için son derece yetersiz. Cümlenin kıyısından, köşesinden bir yerine "yürek" kelimesini illa ki sokmak gerekiyor.

Son günlerin moda geyiği "kasap" meselesi var malumunuz. Bu sıfat kimlere veriliyor, ne için veriliyor bilmiyorum ama Barış Ataş da o kasaplardan biriyse eğer, her kasap keşke böyle içten oynasa diyebilirim ancak!
000000

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan