25 Şubat 2010 Perşembe

Şahin Aygüneş Piyangosu


Bu haftanın yıldızı, Şahin Aygüneş değil aslında. Şahin, "Haftanın Genç Oyuncusu"dur benim listemde. Fakat haftanın yıldızı Ozan İpek'i daha önce uzun uzadıya anlattığımız için piyango Şahin'e vurdu. O da performansıyla konuşulmayı hak etti doğrusu.

Kasımpaşa, Bank Asya 1. Lig'den TSL'ye çıktığı bu sezonun başında transfer etti 1990 doğumlu Şahin Aygüneş'i. Almanya-Ansbach doğumlu genç yetenek, bu sezon Bundesliga 2'de oynayan Karlsruher SC'de futbol hayatına başladı. Karlsruher'in genç takımlarında defalarca forma giyen Şahin, birçok genç gurbetçinin yaptığı gibi Türkiye yollarına düştü.

Yılmaz Vural öncesi adı bile anılmayan bir futbolcuydu Şahin. Kadroda bulunuyordu fakat hani antreman futbolcusu derler ya, tamamen o hesaptı. Düşünün ki A-2'de bile oynamıştı. Başlarda dudak büktüğümüz sonraları çokça pişman olduğumuz Yılmaz Vural-Kasımpaşa ilişkisi, puan anlamında verdiği olumlu sonuçların dışında genç futbolcular da kazandırdı Türk futboluna. Önce stoper Barış Başdaş çıktı "meydane", şimdi de sıra Şahin Aygüneş'de.

TSL'ye muhteşem bir giriş yaptı Şahin. Bir sürü santrforun kariyeri boyunca gol dahi atamadığı üç büyüklerden biriyle, Fenerbahçe'yle başladı gollerine. 81. dakikada Fenerbahçe filelerine bıraktığı top, skoru 1-3'e getirmiş, Fenerbahçe'yi "dönülmez akşamın ufku"na yollamış, Kasımpaşa ve Yılmaz Vural'ı ise sevince gark etmişti. Bu golle Almanya'da dahi yankı uyandırmıştı.

Ardından İBB filelerini buldu Şahin ama 0-2 öne geçilen maç 4-2 kaybedildi. Bir sonraki talihlisi Antalyaspor oldu. Kasımpaşa yine 2-0 öne geçmişti fakat 87. dakikadan sonra gelen gollerle 2-2 bitti oyun. Son golünüyse bu hafta Gaziantepspor'a attı. Beşiktaş rehavetiyle kendinden geçen G.Antep, 3 tokattan birini Şahin Aygüneş'den yemişti.

Ulusal takımımızda U-17, U-18 ve U-21 kategorilerinde forma giyen Şahin, muazzam bir potansiyel barındırıyor. Umuyorum ki doğru yetiştirilir ve Hakan Şükür sonrası net bir isim bulamayan ulusal takımımıza güçlü bir santrfor adayı olur. Henüz 20 yaşındayken yazdıklarımız, bir kariyerin çıkış cümleleri olur umudundayım.
***

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan