5 Şubat 2010 Cuma

Son Defa Birarada; 1992 Bağımsız Devletler Topluluğu


8 Aralık 1991 tarihi Sovyetler Birliği'nin resmen son bulduğu tarih. Belovejskaya Puşşa'da Rusya Federasyonu, Ukrayna ve Beyaz Rusya Bağımsız Devletler Topluluğu'nun oluşturulması anlaşmasını imzalayarak artık Sovyetler Birliği diye bir ülkenin kalmadığını tüm Dünya'ya ilan etmişlerdi. 

***

Euro 92'ye gitmeye daha önceden hak kazanan Sovyetler Birliği'de macburen bu turnuvada 'Bağımsız Devletler Topluluğu' adı altında 'son kez' katılmışlardı. Tüm futbolcular bir sonraki şampiyonalarda artık kendi ülkeleri adına mücadele edeceklerdi.

***

Sovyetler Birliği, içinde barındırdığı birçok ülke nedeni ile her zaman en iyi futbolculardan kurulu bir takım olmayı başarmıştı ve BDT'de aynen böyleydi. Ancak bu son kez yaşanacaktı. Eur0 92'de, İsveç'te Almanya, İskoçya ve Hollanda ile aynı grupta mücadele eden BDT grubunu çok iyi oyuncuları olmasına rağmen 2 puan ile sonuncu bitirmişti. Bu durumun ortaya çıkmasında gelecek şampiyonalarda bir daha bu isimde bir ülkenin olmayacak olması etkili olmuştu belki de...

***

Son kez birarada olan BDT'nin 21 kişilik kadrosundan 16 futbolcu Avrupa'nın çeşitli takımlarında oynuyordu. Bu futbolcular arasında Rangers'ta oynayan Kuznetsov ve Mikhailichenko, İtalya'da sürekli gol atan Shalimov ve Dobrovolski, Foggia'dan Kolyvanov ve Duisburg'lu Ljuty yer alıyordu.

***

Son kez birarada İskoçya maçına çıkan kadro :

1 Dmitri Kharin
2 Andrei Chernyshov
3 Kakhaber Tskhadadze
5 Oleh Kuznetsov
7 Oleksiy Mykhailychenko
8 Andrei Kanchelskis
9 Sergei Aleinikov
10 Ihor Dobrovolskiy
11 Sergei Yuran
13 Sergei Kiryakov
18 Viktor Onopko

Yedekler

12 Stanislav Cherchesov
14 Volodymyr Lyutiy
16 Dmitri Kuznetsov
17 Igor Korneev
19 Igor Ledyakhov
20 Andrei Ivanov

Teknik Direktör

Anatoli Byshovets

0000000



0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan