5 Mart 2010 Cuma

Tevez'ciğim Arjantin'den Beter Kolombiya var!


Tevez hafta içinde İngilizlerin ciddiyetsiz/magazinel gazetesi The Sun'a Terry olayı ile ilgili yorumlarda bulunmuş. "Takım arkadaşınızın sevgilisi ya da eşiyle birlikte olmanın izah edilecek bir tarafı yok. Benim ülkem Arjantin'de bunu yapan insan en iyi ihtimalle ayaklarından vurulur, ya da ölür" demiş. Arjantin'de böyle mi olur bilmiyorum, ama Kolombiya'da olsa kesin böyle olurdu. Geçmişin acı bir olayından feyz alarak söylüyorum bunu. Escobar'ın anısından. Üstelik arkadaşının karısı ile ilişki yaşadığı için de değil, sadece kendi kalesine attığı bir gol yüzünden vurulmuştu Escobar...

1994 Dünya Kupası'nda en çok hatırlanan olay her zaman Baggio'nun finalde kaçırdığı penaltı olmuştur. Ama turnuva içerisinde çok daha önemli bir olay yaşanmıştı aslında. Escobar'ın başına gelenler, bugün bir Alman, bir İtalyan, bir İngiliz futbolcunun başına gelmiş olsaydı bugün hâlâ yasını tutuyor olurduk ama oyuncu Kolombiya'dan, ülke de Kolombiya gibi suçun yaygın olduğu bir ülke olunca bir müddet üzünüldü, sonra ise unutuldu Escobar'ın öldürülüşü.

Andres Escobar grup maçında ABD'ye 2-1 yenildiklerinde 27 yaşındaydı. Bu maçta kendi kalesine bir gol atmıştı. Son derece art niyetsizce ortaya açılan topa dokunup kornere atmak istemiş ama ayak koyması sebebiyle gol Kolombiya ağlarına gitmişti. Kolombiya son maçında İsviçre'yi yenmesine rağmen grubunda sonuncu oldu ve evin yolunu tuttu.

Takım Kolombiya'ya döndü, kupa devam ediyordu. Sanırım yarı finallere falan gelmiştik ki televizyonda kanları donduran bir haber vardı. Bir hafta önce futbol oynarken izlediğimiz ve eleştirdiğimiz Escobar bir barın çıkışı muhtemelen mafyanın kurşununa hedef olmuş ve hayatını kaybetmişti. Sebep olarak ise kendisine attığı bu gol gösteriliyordu. Eleştirdiğimize bin pişman olduk ve üzüldük. Escobar'ın mafya ile bir ilişkisi var mıydı yok muydu bilinmez. Kumar borcu olduğu iddia ediliyordu. Cenazesine binlerce kişi katılmıştı Kolombiya'da. Dünya Kupası'na gidemeyen bir çok oyuncu da Escobar'ı yalnız bırakmamışlardı.

Escobar'ın katili Humberto Munoz adamcağızı tam 12 yerinden vurmuş ve her birinde "Gol" diye bağırmıştı. 43 yıl hapis cezası alan Munoz, iyi halden 2005 yılında serbest bırakıldı. Escobar'ın babası Dario Escobar'a ise adalet sistemi hakkında yakınmak kalmıştı. Son 10 yıl içinde 4 futbolcu öldürülmüştü Kolombiya'da. Milli takım forveti Elson Becerra da bunlardan biriydi ve yine bir bar çıkışıydı...

1 YORUM:

serdark dedi ki...

o golde kontrpiyede kalan kalecide bizim oscar cordoba

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan