25 Mart 2010 Perşembe

Haftanın Yıldızı; Gustavo Colman


Trabzonspor'un başındayken Ersun Yanal, Belçika'ya futbolcu izlemeye gider. Germinal Beerschot takımında oynayan ve adını öğrenemediğimiz için X oyuncu diye hitap edeceğimiz futbolcu, sahada pek varlık gösteremez. Fakat, Yanal'ın aklı başka bir isme takılmıştır. Orta sahanın ortasında görev yapan bu isim, "gitar virtiözü" Gustavo Colman'dan başkası değildir.

Ersun Yanal, kariyerinde birçok Belçika orjinli futbolcu transfer etti ve epeyinde başarılı oldu. Büyük ümitlerle başlayan Trabzonspor&Yanal aşkının ilk meyvelerinden biriydi Colman ve transferi netleştiği gün, "ünlü" olmamasından ötürü dudak bükmeler hemen geldi. Fakat, sahaya çıktığı ilk maçta -ki kendisi Ankaraspor karşılaşması olur- hakkındaki soru işaretlerini silmeyi başardı.

Colman'ı Aurelio'ya benzetiyorum. Aurelio, çocuk esirgeme kurumundan alınmış gibi Trabzon'a getirilmişti üç arkadaşıyla birlikte. Diğerleri tutunamadı ama Aurelio, ismini duyurmayı başardı. Trabzonspor'da 10 numara mevkiinde oynuyordu ki epey başarılı ve golcüydü. Sonra, Trabzonspor'daki sözleşmesi bitti ve Gençlerbirliği-Fenerbahçe savaşının ardından Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Aurelio'nun 10 numara olarak Fenerbahçe'de forma giymesi çok zordu ve oynayamadı da. Daha sonra, takımdaki eksiklikler neticesinde ön liberoya çekildi ve muhteşem tat yakalandı. Önceleri onu göndermeye çalışan Daum, ön liberodaki Aurelio'yu görünce tornistan etti ve maç kadrosunu yazdığı tahtaya ilk olarak Aurelio ismini ekledi.

Bugün aynı şeyleri Colman yaşasa Aurelio'ya benzer bir hayat hikayesi olacağına eminim. Colman, ligimizdeki ender çift yönlü orta sahalardan biri. Ama durun bir dakika, bizim ligimizde Colman'dan başka, doğru dürüst çift yönlü orta saha yok ki. Belki son birkaç yıldaki mevki değişiklikleriyle birlikte Emre Belözoğlu.

Trabzonspor şampiyon olacaksa bunu Trabzon kökenli kadronun üstüne eklenecek kaliteli ve şehre uyum sağlamış yabancılarıyla başaracak. Trabzon gibi bir şehirde yabancı olmak zor. Misal, Marcelinho kalitesinde bir futbolcu dahi hiçbir şey yapamadan ayrılmak zorunda kaldı. Colman, şampiyonluk yolunda ilerleme düşleri kuran Trabzonspor'un kilit oyuncularından biri olacaktır ve olmalı da!


0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan