28 Mart 2010 Pazar

Derbi Öncesi Nostalji || Galatasaray 2-3 Fenerbahçe || 1989


1988 - 1989 Başbakanlık Kupası Finali, Ankara... 20 Ağustos 1989'da Fenerbahçe'nin 3-2 üstünlüğü ile biten maçı Metin Oktay'ın kaleminden okuyalım...

" Gerçekten Ankara'da futbol dolu bir gece vardı. Başbakanlık Kupası'nda amansız bir120 dakika ile heyecanlandık, futbola doyduk. Maçın favorisi Fenerbahçe'ydi. Galatasaray'ın Tanju, Prekazi Uğur ve Hasan'dan yoksun kadrosu daha maçın başında ibreyi Fenerbahçe'ye çevirmişti. 

Gecenin aydınlık tarafı da özellikle ikinci yarı da ve uzatma dakikalarında Fenerbahçe'nin oldu. Ankara seyircisinin uzun yıllar unutamayacağı bir futbol şöleni ile zevklendik. 

Oyunda sürat, tempo ve atılan birbirinden güzel goller sanırım uzun yıllar hatırlanacak. 

Bu maç tıpkı 4-3'lük Fenerbahçe - Galatasaray maçını hatırlatıyordu. Bu maçta da Galatasaray eksik kadrosuna rağmen 22 dakika da 2-0 öne geçti fakat yine bu üstünlüğünü koruyamadı. 

Fenerbahçe'de Oğuz sahanın en iyilerinden biriydi. Schumacher ve Simoviç'ide bunlara katabiliriz. Galatasaray'da parlayan bir de K. Bülent vardı. 

Atılan goller güzellik ve beceri açısından mükemmele varan görünümdeydi. Fenerbahçe'ye 2 gol kazandıran B. Şenol golcü görevi de yaptı. Galatasaray'ın iki paslı oyunu Fenerbahçe'nin teknik oyununa yetişemedi. Bir de Erdal formasını ıslatmadan oyunu terk etti. 

Evet, Ankara'da güzel bir oyun izledik. Bu maçın izi uzun süre hafızalarda kalacak. Böyle bir maçta kazananı da kaybedeni de tebrik etmek gerek. Hatta şapka bile çıkartmak... "

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan