3 Mart 2010 Çarşamba

Haftanın Yıldızı; Rodrigo Tello



Şili'deki deprem felaketi Türkiye sınırları dahilinde en çok Rodrigo Tello'yu üzdü herhalde. Türkiye'nin kilometrelerce uzağında gerçekleşen bir felaket, Kayseri'deki bir Şilili'nin yüreğini fena halde burkmuştu ve Şilili, yaşadığı o iç sıkıntısını Kayserispor karşısında muhteşem bir performans göstererek bir nebze olsun dindirmeye çalıştı.

4 büyüklerimiz "günah keçileri"yle doludur bildiğiniz gibi. Her transfer döneminde günah keçilerinin yerine bir sürü futbolcu transfer edilir fakat forma yine günah keçisinin üstünde kalır. Sporting Lisbon'dan transfer edilen Rodrigo Tello da İbrahim Üzülmez'i kesmesi için transfer edilmişti. Fakat, günün birinde Delgado'yu keseceğini kim düşünebilirdi ki!

Rodrigo Álvaro Tello Valenzuela bir bek olarak tanıtılmıştı Türk spor medyasına. Aslında işler pek öyle değildi. O bildiğimiz türde bir kanat oyuncusuydu hatta orta sahaydı. Çok geçmeden vaziyet anlaşıldı ve Beşiktaş taraftarı, yılların eskitemediği sol beki İbrahim Üzülmez'e yeniden kavuştu.

Beşiktaş yönetim kurulunda "Haldun Üstünel"vari hamleleriyle tanınan fakat Ernst'e Baki'nin Alman versiyonu diyerek baltayı taşa vuran Celal Kolot gerçekleştirmişti bu transferi. İsim olarak pek tanınmıyordu fakat topla temas ettiği ilk anda nasıl yetenekli bir futbolcu olduğunu herkes anlamıştı.

Futbola Universidad Chile'de başlayan ve 2001'de transfer olduğu Sporting Lisbon'da toplam 6 sezon geçiren Şilili, zamanın "tıfıl" delikanlısı Cristiano Ronaldo ile takım arkadaşıydı. Bir diğer takım arkadaşıysa şu sıralar Fenerbahçe'de forma giyen Deivid olmuştu.

Rodrigo Tello epey etkili bir menajerlik şirketiyle çalışıyor. Gestifute isimli şirketin yetkilisi Portekiz vatandaşı Jorge Mendes. Portföylerinde C. Ronaldo, Ricardo Carvalho ve Pepe gibi futbolcular ve Jose Mourinho gibi bir teknik adam var. Beni de işe alırlar mı acaba (!) 

Geçen sezonki şampiyonlukta ciddi payı bulunan Şilili, bu sezon pek etkili değildi ki, Kayserispor karşısında tam bir patlamaya imza attı. Attığı gol, vuruş açısı ve tekniği bakımından çok çok ayrı bir yere konulmayı hak ediyor. Kalan 12 haftada göstereceği performans, Beşiktaş'ın ligdeki kaderini belirleyecek belki de!

Şilili'nin ulusal kariyeri son yıllarda pek parlak değil. 2007 Copa America oynandığı sırada, birkaç takım arkadaşıyla birlikte fazla alkol alıp taşkınlık yapan Tello, önce o kadrodan çıkartıldı ardından ülke federasyonu tarafından 20 maç ulusal müsabakalardan men cezası aldı. Elimdeki bilgilere göre son 2 yılda oynadığı ulusal karşılaşma ancak 5.

Hatırlarsınız, Mustafa Denizli sezon başında 10.5 numara istiyordu. 23. hafta itibariyle rahatlıkla söyleyebiliriz ki aradığı 10.5 numara Tello'dan başkası değil!
***
***

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan