11 Mart 2010 Perşembe

Haftanın Yıldızı; Koray Arslan


Feridun Düzağaç nasıl "kısaca f.d" ise Koray Arslan da aynen öyle "kısaca k.a"dır. Çoğu futbol sever Galatasaray maçıyla tanıştı, saçı sakalı birbirine karışmış ve kendisini parçalarcasına mücadele eden sağ bek Koray'la. Fakat, uzun zamandır "gelmek üzere" olduğunun sinyallerini veriyordu. O sinyaller, pazartesi gecesi öyle çoğaldı ki bir anda ülkenin en meşhur futbolcusu oluverdi.

2 kez bariz bir biçimde elle oynayarak, biri sol, biri sağ ayakla olmak üzere iki gol atarak ve attığı gollerle maçı kazandırarak "Haftanın Yıldızı" ünvanını pek fazla zorlanmadan aldı Koray Arslan. Belki elle müdahaleleri hakem tarafından yakalansa Eskişehirspor'u yakan futbolcu olacaktı ama futbol böyle birşey işte, ne zaman, ne olacağı asla belli olmaz!

Ülkenin en fazla umut vaat eden madeniyle adaş Bor ilçesinde doğmuş 1983'lü sağ kanat oyuncusu. Çocukluğumuzdan beri rüyalarımızı süsleyen "bor" benzinin yerini alacak ve Türkiye çok zengin bir ülke olacak hayali gerçekleşmedi belki ama oradan çıkan genç, bir anda ülke gündemine oturdu.

16 yaşındaki Koray, Bucaspor forması altında amatör olarak futbola başlamış. Üstad Ali Ece'nin deyimiyle Buca Juniors fabrikasının ürünlerinden. 2002'de profesyonel olmuş ve 3 yıl boyunca Bucaspor forması giymiş. Buca'dan sonra yine İzmir'den ayrılmamış ve bugün Göztepe adını taşıyan Aliağa Belediyespor'la sözleşme imzalamış. Aliağa'nın ardından üçüncü İzmir seferini yaparak kısa bir süreliğine Karşıyaka'ya transfer olmuş.

Buraya kadar pek parlak bir hikayesi yok Koray'ın. Karşıyaka'nın ardından gittiği Güngören Belediyespor'da yavaş yavaş kendisini göstermeye başlamış. O zamanki adıyla Lig B'nin tozlu yollarında ilerlerken "yine" o zamanki adıyla Türk Telekom Lig A takımlarından Eskişehirspor'a transfer olmuş. 1.5 yıllık Güngören macerası, soluğu TSL'de alacağı bir kapıya açılmış nihayet.

Sonrası bilindik hikaye. Eskişehirspor, uzun bir aradan sonra Turkcell Super Lig'e çıkar. Koray, önce derinden derinden kendisini gösterir. Sonra, Galatasaray'ı konuk ettikleri bir pazartesi gecesi tüm Türkiye'nin tanıdığı bir futbolcu haline gelir. Eskişehir tribünlerinin sözde değil "öz"de sevdiği futbolculardan Koray, 2 sol el darbesi ve bir sol, bir de sağ ayak dürtmesiyle "Haftanın Yıldızı" oluverir.

4 YORUM:

M.T dedi ki...

Zaten bu ülkede ''yumuşak bir bilek hareketi'' yapanlar yıldız oluverir birden. O yüzden sezon sonuna kadar muhtemelen adı anılmayacak olan ''q.a'' yıldızlı pekiyiyi haketmiştir sonuna kadar!!

FatihE dedi ki...

Sayın M.T

Sanırım el bileklerinin yumuşaklığından bahsediyorsun.

M.T dedi ki...

@fatihe
kesinlikle el bileklerini kastediyorum.

FatihE dedi ki...

Ayrıca q.a ya bir çift lafım var buradan;

Gözümüz üzerinde yavuz hırsız.

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan