29 Mart 2009 Pazar

İspanya 1 - 0 Türkiye

Maçtan önce Santiago Barnebeu, Real Madrid'in maçlarından bildiğimiz kendine has atmosferi ile karşıladı bizi. Kornaların sesi bu stadla özdeşleşti artık ve bazen can sıkıcı olabiliyor. Maçtan önce ekranda kadrolar yazarken bizim kadroda İspanya'yı ileride tedirgin edebilecek birkaç oyuncumuz mevcuttu. İki takımında oyun dizilişleri aynıydı. Bizde Nihat-Semih, onlarda da Villa-Torres ikilisi rahatsız edecekti defansları. İspanya adidas'ın kendileri için ürettiği yeni formaları görücüye çıkarttı dün gece onu da araya sıkıştıralım.

İspanya'nın defansında problem yaşayacağı konuşuluyordu maçtan önce. Kaptan Puyol'un yokluğunda Pique'nin pek sert olamayacağı konuşuluyordu. Bu durumda doğruluk payı olduğu Nihat'ın bomboş pozisyonda kaçırdığı gol pozisyonundan sonra anlaşıldı. Bu andan sonra oyun kontrollü olarak sürdü. İspanyollar işin ciddiyetini kavrayıp gereksiz ileri çıkışlardan ve baskıdan vazgeçtiler. Semih ve Tuncay ilk yirmi dakika da Türkiye adında çok iyi işler yaptılar. Özellikle Semih bir forvet değil de daha çok orta sahada top alıp atakları yönlendiren bir kimlikte oynadı. Kafa toplarında da çok iyi iş çıkarttı. Oyun ilk yarının sonlarında sete döndüğünden dengelendi. Sol tarafta hafif aksamalar vardı ve orta alanda İspanya kadar top tutmayı beceremedik ilk yarıda. İlk yarı bittiğinde Nihat ve Semih ile yakaladığımız iki pozisyon akıllarda kaldı. İspanya'nın ilk yarının son onbeş dakikasında yaptığı hızlı pas trafiğinin takımımızı yorduğunu gördük.

İkinci yarı başladığında bir değişiklik yaşanmadı. Arda'nın çok ileride kalması, İbrahim'in tek başına etkisiz savunma yapmasına, bu da Sergio Ramos'un rahat rahat pozisyon bulmasına yarıyordu. İlk yarıda da benzer bir şekilde birçok atak geliştirdi İspanyollar. Semih iyi oynuyordu fakat Terim İspanyolların orta alandaki pas trafiğini önlemek amacı ile Ayhan Akman'ı aldı oyuna. Bu dakikadan sonra 4-5-1 e geçiş yaptık. Bir serbest vuruş sonrası Pique'nin ayağından yediğimiz gol değişiklik sonrası tam bir şanssızlıktı. Del Bosque ise gol olduktan sonra Juan Mata'yı oyuna alıp orta sahayı bizim gibi beşlemiş oldu. Bu da oyunun bir nevi orta alanda sıkışacağının göstergesiydi.

Takımımız maçın ilk otuz dakikasında sergilediği gerçek kimliğini ikinci yarı gösteremedi. Oyun 0-0 iken tek forvete dönen Terim, yenilen golden sonra tekrar bir hücumcu olan Gökhan'ı aldı oyuna. Maçın son anlarında çok basit ve çabuk top kayıpları yaşadık ve ataklarımızı bir türlü şekillendirememenin sıkıntısını yaşadık. Her İspanya atağı Sergio Ramos'un olduğu kanattan geliyordu ve Arda'nında çıkmasıyla gerçekten bomboş kalmıştı. Ramos'un zaten bitmek tükenmek bilmeyen bir enerjisi var ve bunu da en iyi şekilde kullanmasını bildi.

Son düdükle beraber İstanbul'da ki maçı  kazanmamız gerektiği kesinleşmiş oldu. Takımımız da Semih çıkana kadar harika bir oyun sergiledi. En zayıf halkamız sol kanadımız oldu maç boyunca ve çoğu atağı İspanyollar oradan yaptılar. İspanya'dan aşağı kalır bir yanımız yoktu ancak kaybeden taraf biz olduk. İlk 30 dakika da oynadığımız oyunu 90 dakikaya yayabilseydik şayet daha farklı olurdu. Semih'in çıkmasıyla ileride top tutamadık ve bu değişikliğin bir amacı orta alanı beşleyip İspanya'yı yavaşlatmaktı ve Semih'in sakatlığıydı. Çok şey beklediğimiz Nihat ikinci devre Semih'in oyundan alınmasıyla ileride etkisiz kaldı. Pique'nin golü ise bu maça yakışmayan tek şeydi. Talihsiz bir goldü.

Şimdi gözler İstanbul'a çevrilmiş durumda. İspanyollar bu maçta daha temkinli başlayacaktır maça büyük ihtimal. Defansta verdikleri ufacık bir boşluk ile ne kadar tehlikeli olabileceğimizi görmüş olmalılar. Del Bosque'nin İspanya'sı Aragones'inkinden pek farklı değildi. Son olarak artık İspanya için 2010'u garantiledi diyebiliriz.

STAT: Santiago Bernabeu

HAKEMLER: Massimo Busacca, Matthias Arnet, Francesco Buragina (İsviçre)

İSPANYA: Casillas, Pique, Sergio Ramos, Albiol, Capdevilla, Xavi, Senna, Xabi Alonso, Cazorla (Silva dk. 78), Torres (Llorente dk. 88), Villa (Manuel Matav dk. 64)
YEDEKLER: Reina, Marchena, Alvaro Arbeloa, David, Riera 
TEKNİK DİREKTÖR: Vicente Del Bosque

TÜRKİYE: Volkan, Gökhan Gönül, Emre Aşık, Hakan Balta, İbrahim Üzülmez, Arda (Gökhan Ünal dk. 78), Aurelio, Emre Belözoğlu (Sabri dk. 84), Tuncay, Nihat, Semih (Ayhan dk. 57)
YEDEKLER: Rüştü, İbrahim Kaş, Kazım, Nuri 
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

GOL: Pique (dk. 60)

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan