26 Mart 2009 Perşembe

España - Türkiye 28 Mart 2009

Cumartesi akşamı saat 23.00'da NTV'nin karşısında olacağız hep beraber. Maç Harika bir stadta oynanacak. Santiago Barnebeu stadı taraftar baskısı az olan bir stad olsa da, İspanya için çok önemli bir konumda ve önemli bir avantaj teşkil ediyor.

İspanya Euro 2008 Şampiyonu sıfatı ile çıkacak karşımıza. Biz de aynı turnuva da elde etmiş olduğumuz yarı final başarısı ile. Bu yüzden Avrupa basınının bu maça çok önem vereceği aşikar. Milli takımımız 5 gün önceden gitti Madrid'e. Ay-Yıldızlılar, bir yandan Real Madrid'in Valdebebas tesislerinde antrenmanlarını sürdürürken, bir yandan da İspanya maçında nasıl bir oyun ortaya konulacağının çalışmalarını yapıyor. Fizik gücü İspanya karşısında çok öenmli olacak şüphesiz. Fatih Terim'inde bu yönde çalışmalar yaptırdığı söyleniyor. 

Türkiye'nin İspanya'yı Madrid'de yenbilmesi için normal performansının daha da üstünde bir performans sergilemesi gerekecek. Nihat'ında dediği gibi İspanya karşısında %100'ün üstünde bir oyun ortaya koymamız gerekmekte. Hazır Nihat'tan söz açılmışken ondan bahsetmeye devam edelim. Nihat sakatlıktan henüz yeni yeni çıkmaya başladı ve İspanyolların en yakından tanıdığı isim diyebiliriz. Ve Nihat'ın performasnını merak ettikleri kesin.

Peki nasıl bir oyun izleyeceğiz Cumartesi akşamı ? Öncelikle İspanya'nın favori olduğu bir gerçek. Maça Türkiye açısından bakacak olursak en büyük kozlarımız Nihat, Tuncay, Arda,   ve ileride Semih olacaktır. Aurelio ise yine orta sahanın güvencesi olabilir. Maça İspanya'nın ağırlığını koyacağını düşünüyorum. Türkiye ise bu oyuna kontrollü olarak karşılık vermeli. Defansta büyük ihtimalle Emre Aşık oynayacak. Yanında ise İbrahim Kaş oynayacak gibi. İbrahim Kaş milli takıma elbet çağrılacaktı ancak ben yinede Terim'in İbrahim Toroman'ı kadroya neden hala çağırmadığını merak ediyorum. Servet'in olmaması büyük eksiklik ama defansta kim olursa olsun İspanya ataklarında çok dikkatli olmalılar.

David Villa'nın hafif sakatlığı bulunuyor fakat oynarsa Fernando Torres ile birlikte ölümcül iki silah olacakları kesin.  İniesta'nın olmaması İspanya açısından büyük dezavantaj. Barcelona'nın orta sahasının onun yokluğunda nasıl tökezlediğini görmüştük. Defansta Puyol yok. İspanya defansı onun tecrübesini ve liderlik özelliklerini arayacaktır muhtemelen. Onun yokluğunda Pique'nin oynaması kesin gibi.

Öncelikle maç başlar başlamaz büyük taarruza maruz kalacağız, bu taarruzu güzel bir şekilde püskürtmemiz gerek. Nasıl yapacağız bu işi peki? burada Aurelio'ya büyük iş düşmekte, ve sadece o da yetmez, yanına bir pres yapabilecek, koşacak adam lazım.  İspanya'nın baş döndürücü pas trafiğini çok koşarak, iyi yer alarak kapatırsak, onlar da affalayacaklar, karşılarında ne denli bir sağlam takım olduğunu anlayacaklardır. Yani ilk dakikalarda gol yememek çok önemli.

İspanya teknik olarak en üst düzeyde futbolculardan kurulu. Takım oyunu ve taktik anlayışı olarak mükemmel düzeydeler. Futbolcu açısından bu takımın normal bir maçında zayıf noktaları yok denilecek kadar az, ama bu oyunda şu da bir gerçek ki futbolcular her zaman ve her maçta potansiyellerini sahaya yansıtamıyorlar.

Kesin onbirler maç günü belli olacak. Şimdilik durum böyle. Bekleyip göreceğiz neler olacağını.

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan