12 Mart 2009 Perşembe

A rivederci Europa ! Manu 2 - 0 İnter

İngilizler'in Şampiyonlar Ligi'ndeki işgali dün gece de devam etmiş oldu böylece. Real Madrid elendikten sonra Adios Europa diye başlık atmıştık, şimdi A rivederci Europa'ya geldi sıra. Manu Old Trafford'a bekleneni gerçekleştirdi dün gece İnter karşısında. Manu kalecisi Van der Sar ile hakemin üstündekiler aynı renkteydi ve değişmesi gerekiyordu ama farkeden olmadı. Belki de gerek duyulmadı. İlk yarı da dengede bir oyun izlesek te Manu yakaladığı fırsatları daha iyi değerlendiren taraf oldu. Vidic'in 4.dk'daki golünde Viera büyük bir hata yaptı. İnter'in ilk yarıda ki taktiği kaleye genelde sırtı dönük olan İbrahimovic'te topları buluşturmak ve atakları ona göre yönlendirmekti. İşe yaradığı anlar da oldu fakat Manu ilk yarıyı önde kapatmasını bildi.

İkinci devre aynı ilkinin kopyası gibi Ronaldo'nun golüyle başladı. Ryan Giggs'e hayran olmamak elde değil. Golde ki katkısı inanılmazdı. Aldı, geçti çalımladı Rooney'e verdi, orta, Ronaldo ve gol... İnter'li Balotelli ve Ronaldo'nun ikili mücadeleleri ilk maçta olduğu gibi görülmeye değerdi. Bazı pozisyonlarda Balotelli'nin Ronaldo'ya garezi olabilir diye düşünmeden edemedim. Ronaldo yerde kalkdıkça Balotelli sürekli eliyle hareket yapıp bağırarak 'kalk!' diyordu. 

İnter Manu karşısında maç boyunca hep diri kalmasını bildi. Adriano'nun direkten dönen topundan sonra ne yalan söyliyeyim bir 'Hadi ya' çekmeden edemedim. Maicon İnter adına yılmadı hiç. İleride İbrahimovic son dk lar yaklaştıkça oyundan kopuk bir görüntü sergiledi. Manu sağlam bir defans kurgusu ve ileride ki yetenekli ayakları sayesinde yakaladığı üretkenliği ile oynadı maç boyunca. Bitime 5 dk kala Manu'nun her pasında seyirciler 'oley' çekmeye başlamışlardı bile.

Karizmasıyla nam salan Jose, son dk larda bayağı bir sıkıntılıydı. Sir Alex her golden sonra çocuk gibi sevindi ve maç sonunda cool Mourinho ona 2.kez mağlup oldu. Şampiyonlar Ligi'nde İngiliz-İtalyan mücadelesini İnglizler ezici bir üstünlükle kazanmış oldu böylece.

MANCHESTER UNİTED
Van der Sar
Evra
Ferdinand
Vidic
Carrick
O'Shea
Scholes
Giggs
C.Ronaldo
Berbatov
Rooney

INTER

Julio Cesar
Cordoba
Samuel
Zanetti
Stankovic
Maicon
Vieira
Cambiasso
Santon
Bolatelli
Ibrahimovic

Gece oluşan diğer tablo : 

AS Roma - Arsenal : 1-0 Penaltılar: 7-6
Barcelona  - Lyon: 5-2
FC Porto  - Atletico Madrid : 0-0
Manchester United  - Inter Milan : 2-0 

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan