23 Mart 2009 Pazartesi

Genoa. Olabilir mi ?

Genoa Cricket and Football Club, Genoa 1893, Genoa CFC... Size hangisi daha güzel geliyorsa onu söyleyebilirsiniz. Madem Genoa'dan bahsedeceğiz, biraz geçmişinden bahsedelim, sonra da sadete geliriz.

Lakapları rossoblu veya grifonlar'dır bu kulübün. Öncelike söyleyelim Genoa İtalya Ligi'ni dokuz kez şampiyon bitirmiş bir takımdır. İtalya'da ligin kurulmasından sonra yedi sezonda altı şampiyonluk kazanan bir takımdır Genoa 1893. Son şampiyonluğunu bundan seksenbir sene evvel almışlardır ayrıca. Cenova'nın bir liman şehri olması dolayısıyla kulübün adı da İtalya sınırlarını aşmakta zorlanmamış. Denizaşırı ticaret yapan gemiler sayesinde takım, taraftarlarını başka kıtalarda da çoğaltır olmuş. Nitekim şuan Buenos aires, Amsterdam, Tokyo, Toronto, New york, İzlanda ve bir çok ülkede taraftar birlikleri bulunmakta. 

1992'de Liverpool'u Anfield road'da yenen ilk italyan ekibidir, altını çizeyim. 1992, yıllar sonra camianın ayağa kalktığı yıldı. Scudetto dördüncü bitirilmiş, Uefa Kupası'nda yarı final görülmüştü. Demek ki muziceler oluyor. Şimdi sadete gelelim. Cenevizliler şuan Serie A'da 4. sırada ki yerini korumakta. Sanırım benim gibi birçok kişi de artık Şampiyonlar Ligi'nde farklı takımlar görmek istiyordur. İşte Genoa, Serie A'daki şuan gösterdiği performans ile bu konuda umut vaadediyor. Milito'da maşallah leblebi gibi atıyor. Efendim CL'de Genoa gibi köklü ve sempatizanı bol bir kulübü görmek ne de güzel olurdu. Olabilir mi ? Sezon sonunu bekleyip görceğiz.

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan