11 Mart 2009 Çarşamba

Adios Europa ! Pool 4 - 0 Real

Real Madrid geçmişiyle Avrupa'nın en büyüğü kuşkusuz. Ama artık bu seviyenin altında kalmış gibi görünüyor. Dün akşam bunu gördük. Yeni sezonda kale ve defans haricinde büyük bir revizyon gerekli Real Madrid için. Liverpool zaten Barnebeu'daki maçta turu cebine koymuştu. Ben en azından Real Madrid'den güzel bir futbol bekliyordum. Gerçekten çok aciz bir görüntü sergilediler. Ben Real Madrid Şampiyonlar Ligi'nde bu kadar kötü oynarken görmedim.

Maçtan önce Torres oynamayabilir dendi ama bundan önceki yazımızda bunun bir yanıltmaca olabileceğini söylemiştik. Zira Benitez'in sık sık başvurduğu bir yöntem. Torres sahadaydı Liverpool'da. Real'de ise Marcelo yedekti ve Robben-Sneijder ikilisi sahadaydı. Real Madrid daha maçın ilk 5 dakikasında mahkum olduğunu ve Liverpool'a karşı hiçbirşey yapamayacağını hissettirdi. Real'in kalesinde İker değil de başka bir isim olsa maç 4-0 değil daha da farkı bitebilirdi. İlk dakikalarda Casillas mutlak golleri önledi. Ancak gol de gecikmedi ve 11. dk da Pool öne geçti. İşte burada Raul'un sözü geldi aklıma: '' 1 gol yememiz bizim için bir şey ifade etmez. yine 2 gol atmamız gerekecek''. Ama öyle olmadı. Tartışmalı bir penaltı kararı ile Pool skoru 2-0 yaptı ve tur erkenden geliverdi. Liverpool'un disiplinli defansı karşısında Raul ezilip kaldı ilk yarıda. Robben'de pozisyon üretemeyince ilk yarı Liverpool'un üstünlüğü ile sona erdi.

2. devre başladı, Gerrard 3-0 yapıverdi. Haklı olarak çok sevindi. Ben içimden ''Real daha çok gol yer'' demeden edemedim. Madrid'li futbolcuların morali okadar bozuktu ki artık normal sayılabilecek pas trafiğini bile yapamaz hale gelmişlerdi. Oyuna yeni giren Marcelo Real ataklarına bir hareketlilik getirdi. Seri çalımları ve paslarıyla Real birkaç pozisyon buldu. 10 dakika boyunca Liverpool taraftarı hiç susmadı. Dakikalar 60 küsürlerde iken Madrid'li herkes takımlarının elendiğinin farkındaydı. Real Madrid'in amacı artık sadece gol atabilmek gibi görünüyordu. Raul yine ilk maçta olduğu gibi maç boyunca ileride sıkışıp kaldı. İstediği pozisyonları yakalayamadı. 3-0 a rağmen Liverpool disiplininden asla taviz vermedi.

Real Madrid yediği 3. golden sonra hırslı bir yapıya bürünmüştü sanki. İspanyol taraftarlar kesin ''Daha önce neredeydiniz'' demişlerdir. Rafael Benitez çok rahattı ve artık gençleri oyuna almaya başlamıştı. Gerrard'ın yerine 18'lik Jay oyuna dahil oldu. Real'de ise Guti oyuna girerek Avrupa Kupalarında 100. Maçına çımış oldu. Zaten Juande Ramos'un Sırf bu yüzden onu oyuna alığı aşikar. Son dakikalar yaklaşırken Liverpool'lu taraftarlar 3 golün ve çeyrek finalin verdiği keyifle şov yapmaya devam ettiler. Real'li taraftarlar arasında Everton atkısıyla bağırıp çağıran kişi ilginç bir görüntü oluşturmuştu. Biz bunları seyrettikten sonra Dossena 4. golü bıraktı Real filelerine. İspanyollar gerçekten şaşırmış gibiydiler.

Maç artık bitmek üzereyken Liverpool'lular ''Asla yalnız yürümeyeceksin'' demeye başlamışlardı. Son düdükle beraber Real evine affedilemeyecek bir hezimetle döndü. Liverpool ise yalnız yürümemeye devam etti. Şampiyonlar Ligi'nde İngiliz hakimiyeti devam etmiş oldu böylece. Liverpool takım oyununun en güzel örneklerinden biri. İspanyol taraftarlar derin derin iç çekerek Galacticos'lu günleri anmışlardır kesin...

Liverpool: Reina, Arbeloa, Skrtel, Carragher, Aurelio, Alonso (Lucas 60), Mascherano, Kuyt, Gerrard (Spearing 74), Babel, Torres (Dossena 83).
Subs Not Used: Cavalieri, Hyypia, Ngog, Kelly. 

Booked: Gerrard, Mascherano, Dossena. 

Goals: Torres 16, Gerrard 28 pen, 47, Dossena 88. 

Real Madrid: Casillas, Sergio Ramos, Cannavaro (Van der Vaart 64), Pepe, Heinze, Robben (Marcelo 46), Lassana Diarra, Gago (Guti 77), Sneijder, Raul, Higuain.
Subs Not Used: Dudek, Saviola, Metzelder, Miguel Torres. 

Booked: Pepe, Heinze, Marcelo. 

Att: 42,550 

Ref: Frank De Bleeckere (Belgium).

Gece oluşan diğer tablo :

Bayern Münih - Sporting Lisbon : 7-1 (5-0)
Juventus  - Chelsea : 2-2 (0-1)
Liverpool - Real Madrid : 4-0 (1-0)
Panathinaikos  - Villarreal : 1-2 (1-1)


0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan