24 Mart 2009 Salı

Los Galacticos Real. Ver. 2

Florentino Perez. Real Madrid başkanlığı için adı yeniden geçiyor ve ismi birçok yıldız ile beraber anılıyor. Önce Perez herkesin ''imkansız'' dediği transferleri ilk başkanlık döneminde nasıl yapmış ona bakalım, daha sonra da şuan için yine ''imkansız'' denilen oyuncular kimlermiş onlardan bahsedelim.

Kendisinin çılgın bir başkan olduğu, 2000 yılında adaylığını açıkladıktan sonra Barca'dan Figo'yu vaadetmesiyle anlaşılmıştı. Herkes çok şaşırmıştı. Bir kere Figo Barca'da kaptanlığa kadar yükselmişti, Barcelona'da şampiyonluk kutlamalrında deli gibi Anti-Real şarkıları söylemişti ve Barcelona taraftarını karşısına asla alamazdı, almazdı. Ancak işin içeriği biraz farklıydı. Figo gerçekte Perez'le 1.6 milyon dolarlık bir anlaşma yapmıştı Real için. Ama Perez başkan seçilirse gidecekti. Figo Perez'in başkan seçileceğine ihtimal bile vermiyordu. Bu anlaşmayı yapmasının nedeni de buydu. Ama hiç beklenmedik birşey oldu ve Perez başkan seçiliverdi. Perez Barcelona'ya tabir-i caizse muhattap bile olmadan Figo'yu sozleşme için basın toplantısında beklemekteydi. Figo'nun imza atmaktan başka yapabileceği hiçbir şey kalmamıştı.

Zidane transferi ise daha da ilginç. Florentino Perez ilk kez bir Şampiyonlar Ligi balosuna katılır o yıllarda. Perez Zidane'ı birkaç masa ileride görür. Aklından onu Real Madrid'e transfer etmek geçer. Ve o anda tek yaptığı şey bir peçete parçasına ''Real'de oynar mısın ?'' yazıp Zidane'a göndermek olur. Zidane görünce çok şaşırır bu duruma. O da peçeteye kısaca ''Evet'' yazıp gönderir başkana ve transfer o gece sonlanır.

Sıradaki hedef İnter'de oynayan genç Brezilyalı Ronaldo olmuştu Perez için. Fakat İnter ve Ronaldo kolay lokma oldu. Hemen anlaşma sağlandı ve Beyaz formayı sırtına geçirdi Ronaldo.

Perez'in son hedefi ise yine ezeli rakip Barcelona'nin ciddi gorüşmeler yaptığı David Beckham oldu. şüphesiz ki bu dunya karmasina benzeyen takim Beckham için çok daha cazipti ve 14 yilini gecirdigi Manchester'da çok zor günler geçirirken bu teklife hayır diyemedi.

Florentino perez için herkes çıldırmış olmalı diyordu. Onunsa kendine göre bir açıklaması vardı: "benim çılgın olduğumu düşünenleri anlamakta zoruk çekiyorum, bir superstarı transfer etmekten daha karlı ne olabilir ki? bir sezonda 30 tane gol atacak yuzlerce futbolcu olabilir ama benim ödediğim para sadece Ronaldo, Beckham gibi süperstarlara layık."

Perez yeniden Real Madrid başkanı olması halinde Real'in beyaz formasını kimlerin giyeceği yazılıp çiziliyor son günlerde. Cristiano Ronaldo, Kaka, Steven Gerrard, Xabi Alonso, Zlatan,  Fernando Torres, David Villa ve David Silva Perez'in listesinde olan isimler diye yazılıyor ve hep ''imkansız! nasıl olur? hayatta gelmezler!'' deniliyor sürekli. Valencia'nın David'lerini almak için Perez'in elinde önemli bir koz var : Valencia'da yaşanan mali kriz. Cristiano Ronaldo transferini Beckham transferine benzetmek mümkün. Beckham içinde Alex Ferguson bırakmaz deniliyordu ama bıraktı. Zlatan içinse Ronaldo transferini örnek gösterebiliriz. Ronaldo İnter'in yıldızı idi. Gelmesi imkansızdı. Şimdi Zlatan için de aynı şeyleri söylüyorlar. Ne olacağı hiç belli olmaz. Fakat şu üç isim için bazı engeller var. Steven Gerrard'ın bonservisi hiç önemli değil. Gerrard sembol bir isim Liverpool'da. Takımını çok seviyor ve bırakması ona zor gelebilir. Kaka ise Manchaster City teklif yaptığı vakit karakterini ortaya koymuştu. Bu durum sıkıntı yaratabilir ancak Real Man City değil. Torres ise Liverpool'da çok mutlu ve Real'e transfer olduğunda rakip Madrid taraftarının tepkilerini göğüslemek zorunda kalabilir. Xabi Real için kolay lokma gibi görünse de bir nokta var burada. Xabi bask vatandaşı ve Bask'lar Madrid'lileri pek sevmezler. Xabi'nin de bunu göze alması gerekecek. 

Geçmişte imkansız denilenleri başaran Perez, bakalım tekrar başkan olabilirse yeniden imkansızı başarıp ''Los Galacticos 2'' yi yaratabilcek mi ?

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan