20 Ocak 2010 Çarşamba

Ya Deivid Gitseydi?


Fenerbahçe'nin 100. Yılı için yaptığı acele transferlerden biriydi Deivid. Zira Kezman gibi başarılı bir kariyeri yoktu. 4-4-2 oynatmaya çalışan Zico'nun bu taktiğine bir türlü uyum sağlayamamış ve eleştirilerin odağı haline gelmişti. Zico'nun tek forvetli sisteme dönmesiyle de bir daha forma yüzü görememişti. Manisaspor maçında hat-trick yapması veya Trabzonspor maçında şampiyonluğu getiren golü atması taraftarlar için hiçbir anlam ifade etmiyordu. Sezon sonunda başkan gereken operasyonu yapacak, Deivid gönderilecek ve yerine sağlam bir santrfor alınacaktı. 2007 yazında gazeteler Koevermans, Zigiç, Carew, hattâ Baros'un Fenerbahçe'ye transfer olacağını yazdı. Zico'nun Deivid'i takımda tutmak istediği, bitmiş bir transferi reddettiği bile söylendi. Öyle ya da böyle, bu senaryolardan hiçbiri gerçekleşmedi ve Deivid, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi serüveninin en büyük yıldızlarından biri haline dönüştü.
Peki ya Deivid takımdan ayrılsaydı? İşte buradan yola çıkarak alternatif 10 maddelik alternatif bir senaryo hazırladık.


> Deivid, Brezilya'nın Corinthians kulübüne satılır. Yerine en kısa sürede yıldız bir ismin transfer edileceği açıklanır.

> Fenerbahçe, Roberto Carlos ile Milan Baros'un transferlerini duyurur. Baros, Türkiye'nin en büyük takımına geldiğini söyler.

> Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Belçika'nın Anderlecht takımına 1-1 ve 2-0'lık sonuçlarla elenir.

> Baros-Kezman ikilisi 10 maçta toplam 3 gol atar. Medya bu iki oyuncuya sürekli yüklenir. Ertesi hafta alınan Kayserispor mağlubiyeti sonrasında, taraftarlar tesisleri basarak, bu iki oyuncuya saldırma girişiminde bulunur.

> Baros bir basın açıklaması yaparak takımın içindeki Brezilyalı oyunculardan rahatsız olduğunu açıklar.

> Fenerbahçe UEFA Kupası Gruplarında, yalnızca 2 puan toplayarak sonuncu olur ve Avrupa defterini kapatır.

> Roberto Carlos aradığı ortamı Fenerbahçe'de bulamadığını, Zico olmasa bir dakika bile burada durmayacağını dile getirir.

> Teknik Direktör Artur Zico, başkanın istediği transferleri yapmadığını ve takım içi dengeleri bozduğunu söyler.

> Zico'nun görevine son verilir. Zico, Türkiye'den ayrılırken havaalanında taraftarlar tarafından yuhalanır.

> Aziz Yıldırım 5 sezon üst üste şampiyonluk sözü verir ve Carlos Alberto Parreira'yı teknik direktörlüğe getirir.

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan