27 Ocak 2010 Çarşamba

Gerçekleşmeyen Buluşma...


Tigana kariyeri boyunca en çok Fransa milli takımını çalıştırmayı istedi fakat bu yolda yaşadıkları ilginç…

***

Fransa milli takımından ona gelen ilk teklif Fransa 98 öncesiydi. O dönem Tigana milli takımı çok istese de çalıştırdığı kulüp olan Monaco‘ya bir sözü vardı ve bunu nazikçe reddetmişti. Tigana’nın içinde ukte olarak kalan bu teklif 2002 Dünya Kupası öncesi yine kendini yinelemişti…

***

2002 yılında Fulham‘ı çalıştıran Tigana yine Monaco yıllarında olduğu gibi aynı nedenlerden dolayı milli takımı çalıştıramadı. Fulham başkanına tekliften 3 ay önce bir söz vermişti ve zaten Fulham’ında onu bırakmaya niyeti yoktu.
Böylece 2002 Dünya Kupası’nda Tigana çok istediği Fransa’nın başında olamamıştı.

***

2004 yılı geldiğinde ise işler değişmişti. Tigana bu görev için bu kez çok müsaitti ve çok istiyordu. Fransa milli takımına aday olduğunu açıkladı ve normalde ona teklif edilen paradan daha azına razı oldu.
Fakat bu defa reddedilen Tigana olmuştu.

***

Eski başkan Simonet katıldığı bir davette çok gereksiz açıklamalarda bulunarak sakin olan ortamın bir anda gerilmesine neden olmuştu. Simonet, Fransa milli takımında zaten birçok siyah oyuncunun bulunduğunu, teknik direkötüründe siyah olmasının çok fazla olacağını söylemişti. Bu gereksiz açıklama Tigana’yı kızdırsa da milli takımı şampiyona öncesi etkilemek istemediği için konuşmamayı tercih etmişti. Sonrasında rahatsızlığını dile getiren Tigana, bir özür beklediğini söylemişti.

***

Ama herşeye rağmen Tigana, Simonet’in o sözleri ırkçı anlamda söylemediğin bir şekilde ve iyimser bir havayla kabul etmişti. Bunun nedeni daha önceki yıllarda da milli takıma Tigana’yı isteyenin Simonet olmasıydı.

***

Bu olay Tigana’nın verdiği röportajdan sonra kapandı. İkilinin birbirlerini mahkemeye vermesi beklenirken bu gerçekleşmedi. Tigana ve Fransa milli takımı 1998′den bu yıla dek gerçekleşmeyen bir aşk olarak kaldı…

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan