21 Ocak 2010 Perşembe

All-Star'da Son Viraj

Bildiğiniz gibi NBA'de sezonun en çok beklenen dönemlerinden biri de All-Star hafta sonu. 12-14 Şubat'ta Dallas'ta yapılacak organizasyon öncesi artık son 1 aya da girilmiş oldu geçen hafta itibariyle. Online oylamayla belirnenen Doğu ve Batı Karması beşleri de bu postun girilmesinden birkaç saat sonra belli olacak, heyecan dorukta yani. All-Star havasına girmeye başladık diyebiliriz. Bu seneki organizasyonun birkaç farklı önemli noktası var, onlara değinmek gerek organizasyona da az bir süre kalmışken.

Öncelikle biraz Dallas'tan bahsedelim. Organizasyon Dallas şehrinde, Mavericks'in ev sahipliğinde yapılacak ancak bu sezon farklı bir durum var salon açısından. All-Star haftasonu, Dallas'ın maçlarını oynadığı American Airlines Center'da değil, şehrin NFL (Amerikan Futbolu) takımı Dallas Cowboys'un yeni yapılan devasa stadyumunda oynanacak. Eğer beklenen katılım gerçekleşirse, 78bin kişiyle bir kolej karşılaşmasına ait olan (Michigan State-Kentucky) bir basketbol maçında en fazla seyirci rekorunu 2010 All-Star karşılaşması eline almış olacak. Dallas'ta oluşması muhtemel atmosferi karşılaşmadan çok daha fazla merak ettiğimi söylemeliyim bu nedenle.

Gelelim biraz da organizasyonla ilgili son notlara. Smaç yarışması katılımcıları da belirlendi geçtiğimiz hafta ve o heyecan bir kat daha arttı. Shannon Brown, Gerald Wallace ve son şampiyon Nate Robinson'ın yarışmadaki yerleri garanti. Eric Gordon ve DeMar DeRozan ise Cuma akşamı Smaç Yarışması'ndaki 4. ve son kişi olabilmek için Çaylaklar Maçı'nın devre arasında Slam Dunk-In adlı bir organizasyonda karşılaşacaklar. NBA'in bu yeni icadını her ne kadar saçma bulsam da fazladan smaç izlemiş olacağız, orası da ayrı güzel. Smaç yarışması dışında, 3 sayı yarışması ve Yetenek yarışması'nın katılımcıları henüz belli değil. Onlar da ilerleyen günlerde açıklanacaktır NBA tarafından.

Smaç yarışması deyince doğal olarak "hani LeBron?" diye soruyor insan. Ancak LeBron James yok bu sene smaç yarışmasında, bu bir gerçek. Artık Wallace, Robinson, Brown gibi isimlerle yarışmayı kendine mi yediremedi, yoksa Shannon Brown'a yenilir, madara olurum diye mi korktu, orası kendisinin bileceği iş ama ben LeBron'u bu yarışmadan görmek isteyen biri olarak hayal kırıklığına uğradım bütün basketbol severler gibi. 2011'de telafi eder umarım bu hatasını ama bunu yapacağını da pek sanmıyorum. LeBron elbette ki smaç yarışmasına katılmak zorunda değil ama geçen sene o lafı ettikten sonra katılmaması, büyük hayal kırıklığı oldu.

Son olarak da bu sene en çok tartışılan konu olan, All-Star oylama sistemine biraz değinmek gerek. Son oylar açıklandığında bu sezon hiç maç yapmamış olan Tracy McGrady, Çin'den gelen oyların da katkısıyla Batı'daki guard sıralamasında Kobe'nin ardından 2. sırada bulunuyordu. Steve Nash'le aralarınad yaklaşık 2 bin oyluk bir fark vardı o günlerde, eğer T-Mac bu yarışı önde bitirmeyi başardıysa, kuşkusuz All-Star tarihinin en az hak ederek bu unvanı kazanmış oyuncusu olacak. Son zamanlardaki kötü ününü de işin içine katarsak T-Mac düşmanlarının sayısı bir hayli artacaktır eğer böyle bir durum gerçekleşirse. Doğu'da da durum farklı değil. Dallas'ta olmayı hak eden birçok ismin arasında mazinin hatrına önemli miktarda oy alan Allen Iverson'ın ilk beş başlayacağı garanti gibi. Eğer T-Mac ve Iverson All-Star olurlarsa, bu gerçekten hak eden iki ismin orada olamayacağı anlamına gelir ki, gerçekten hoş bir durum olmayacağı kesin. Oylamayla ilgili itirazlar da burada başlıyor zaten. İlk beşte kimlerin başlayacağının kararının tamamen halka bırakılmış olmasına karşı çıkıyor büyük bir kesim ki bu kesime ben de dahilim. Koçların ve Genel Menajer'lerin de bir şekilde işin içine katılması gerek ilk 5 seçimlerinde.

Heyecanla bekliyoruz All-Star hafta sonunu. Her sene olduğu gibi yine NTV'den yayınlanacaktır bütün organizasyonlar. Kaan Kural-Murat Kosova ikilisinin maçları yerinde anlatma durumu da var diye biliyorum, en azından umuyorum. Heyecanı ikiye katlamaya yeter eğer zaten gerçekleşirse. 12 Şubat Cuma gecesi Rookie Game'le başlayacak heyecan, Cumartesi gecesi Slam Dunk, 3 Point Contest, Shooting Stars, Skills Challenge gibi yetenek ağırlıklı yarışmalarla devam edecek. 14 Şubat'ta ise asıl sahne, 24 all-star'a kalacak ve 2010 All-Star Game'de Batı'nın mı, yoksa Doğu'nun mu galip geleceğini hep beraber göreceğiz.

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan