12 Ocak 2010 Salı

Sakal - Futbol İlişkisi


Bir nevi inattır bu olay. Biraz farklı ve ilginçtir. Gol atamayan bazı forvetler ya da yedek kaldığı süre boyunca sakallarını uzatan futbolcular görülmüştür yıllar içinde. Futbolcu sezona güzel bir berberde başlar. Saç baş düzeltilir. Önce saça girer berber, o sıra şampiyonluk sözü verilir, sakala geçildiğinde ise sıra gol krallığına gelir, önemsizdir 'takım gol atsın yeter' denir. Fakat futbolcumuz bir türlü istediği golleri atamaz. İlk haftalar şanssızlık, daha sonraki haftalarda uğursuzluk, en sonunda da büyü yapıldığına kadar gider olay. İşte burada devreye bu sakalı kesmeme girer. Formsuz forvet sakalı yavaşça çıkmaya başlar, gol atılana kadar kesilmez sakal, penaltı olsun diye dua eder taraftarlar ama olmayınca olmaz işte. Es kaza bir gol atana kadar sakallar kesilmez, formsuz golcü sakalı yüzü gözü kapatır.
***

Tanju Çolak yine böylesi bir dönemde gol atana kadar sakallarını kesmemiş, filhakika kankası Rıdvan'ın sakalları ne kadar ahenkli ise Tanju'nun sakalları bir o kadar uhu üzerine düşen kuş tüyü gibi durduğundan iğrençten ziyade komik bir görüntü arz etmiştir. Hakan Şükür'de bazen yedi sekiz hafta gol atamayınca Robinson abimiz gibi sakallı dolaşırdı heryerde. Hatırlayanlarınız vardır. Efendiliği ile gönlümüzde taht kuran Ümit Özat'ında Fenerbahçe'de yedek kaldığı bir dönemde sakal bıraktığı görülmüştü. Hatta Lig TV'ye verdiği bir maç sonu röportajında "forma giymediğin haftalarda sakal bırakıyorsun protesto mu bu?" diye sorulmuştur kendisine; geçiştirmiştir Ümit Özat. Hasan Vezir Fenerbahçe günlerinde golleri atıp atıp köse şeklinde dolaşırken, Galatasaray'la beraber gol atamamaya başlamış, 'gol atana kadar kesmeyeceğim' dediği sakalları gün be gün uzayıp değişik bir hal almıştır. Bilmiyorum bu durum yabancılarda var mı ama Güiza bu tanıma uyuyor sanki. Şahit oldum, çoğu maça sakalları ile çıkmıştı fakat gol attığı haftadan sonra sakalları yok oluyordu.

***

Eğer böyle bir şey varsa bazı futbolcularda, buna inanan futbolcuları umarım hep sakalsız görürüz...

fotoğraf: Hamit Altıntop, sahalardan sakatlık nedeniyle uzun süre uzak kaldığı dönem...

3 YORUM:

Schumy dedi ki...

Guizaya benzettim. Allah sonunu benzetmesin :)

scapula dedi ki...

Hagi...

Babasını kaybedince yas tutup sakal bırakmıştı.

Bir de Faruk var, Fenerbahçeli.

Maçtan önce sakallarını kesmiş olsa bile maçı sakallı bitirirdi, o derece...

turhanatakan dedi ki...

galatasarayı tutmaya başladığımda as takımda erhan ve uğur gibi isimler olduğunu düşününce hamit sinekkaydı gibi geliyor bana:)

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan