20 Ekim 2010 Çarşamba

Wayne Rooney Ne Yapacak?



Wayne Rooney ne yapacak? İngiltere başta olmak üzere Avrupa'nın cevap aradığı soru bu Rooney için. Sir Alex Ferguson ile problemleri olan Rooney için birçok dedikodu va haber yapılıyor, alternatifler hazırlanıyor. Manchetser City, Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Inter ve hatta Everton dahi Rooney ile aynı cümlede adı geçen kulüpler. Bunun yanında Manchester United'da sorunlarını halledip kalması da bu alternatiflerin içinde. Peki Rooney ne yapacak? Ya da ne yapmalı?

Ufak bir kronoloji yaparsak; Sakatlık, eşi ile yaşadığı sorunlar ve son olarak Ferguson ile içinde bulunduğu problemler Rooney için ana başlıklar. Manchester United'dan ayrılmak Wayne Rooney için bir kaçış yolu mu? Bu yol şehrin diğer stadı City of Manchester olabilir mi? İşte Rooney'in Manchester City'ye gitme ihtimalini oturup biraz düşünmek gerekiyor. Carlos Tevez gibi olmayacağı kesin olan bu transfer, Rooney için çok zorlu bir süreç olabilir. Bunun yanında oyuncunun ona talip olan kulüpler arasında en çok para kazanacağı kulüpte kesinlikle Manchester City olacaktır. Bunun Rooney'e ilaç olup olmayacağı ise ayrı bir soru işrareti. 

Rooney'in Manchester United ile yaşadığı sorunun ekonomik boyutlarından da söz edilebilir. Rio Ferdinand'ın Rooney'den fazla kazanan bir oyuncu olması bunu açıklamak için yeterli olabilir ancak parayı problem eden bir Wayne Rooney olmuş olsaydı sezon başında Real Madrid'e doğru yol aldığını görebilirdik. Rooney Higuain ve Benzema'dan tam verim alamayan Real Madrid için bir ilaç olur mu? Şimdilik Mourinho'nun yarattığı ve iyi bir ivme sahibi bu takım için Rooney biraz fazla olacak gibi. Yine diğer İspanyol dev Barça'da Rooney için doğru adres ve doğru bir dedikodu olmayabilir. Villa-Messi-Pedro üçlüsünden biri yerine kadroda ne kadar verimli olabilir? Barcelona'ya transferi halinde uyum sürecini atlatabilir mi? Real Madrid ve Barcelona'yı birleştirdiğimizde Rooney için ortaya çıkan sonuç şu: Hatalı bir gidiş. 

Peki ya Inter? Belki de Milano şehri Rooney'in ada dışında uyabileceği tek takımı barındıran yer. Ancak burada sorun teşkil edebilecek isim Rafael Benitez. Ferguson ile sorunları olan Rooney'in kariyerini tekrar canlandırmasında İspanyol teknik adam ne kadar yardımcı olabilir? Bu biraz kafa karıştırıcı gibi. Genel kanı Rooney'in Ada'dan ayrılmaması yönünde. City'den bahsederken tepkilerin buna engel olabileceğini söyledik. Geriye tek kulüp kalıyor: Chelsea...

Rooney için Londra'ya ve Chelsea'ye gitmek ayrılması muhtemel yerlere baktığımızda kariyeri için en doğru hamle olacaktır. İngiltere milli takımından ona destek olabilecek kaptanlar Jhon Terry ve Frank Lampard ile aynı çatı altında bulunması bazı şeylerin altından kalkması için ona gerekli enerjiyi verecektir. Teknik Direktör Carlo Ancelotti'nin Drogba ile Rooney'in müthiş bir ikili olacağını düşünmesi bunu da Abramovich'e aktarması bu transferi olur kılan diğer bir neden. Gelen haberler zaten Roman Abramovich'in Rooney transferi için yeşil ışık yaktığı ve onu dünyanın en çok kazanan futbolcusu yapmaya istekli olduğu yönünde. 

Rooney'in plasesi ise Everton. Çok ayrıntılı bir durum yok ancak Manchester United'ın eski oyuncusu Rooney'i Everton'a kiralık vermesi de söz konusu olabilir... En azından Rooney'in bir yılda kendine gelebilmesi adına.

Rooney için alternatifleri olabilme ihtimaline göre gözden geçirelim son olarak; Chelsea, Manchester City, Real Madrid, Barcelona, Inter, Everton.

Bekleyelim ve görelim...

Oğuz Öztürk-Goal.com 

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan