19 Ekim 2010 Salı

Real Madrid - AC Milan | Maç Öncesi


Real Madrid için grubun en zor maçı bu gece Santiago Bernabeu'da oynanacak. Yakın tarihe ve eski yıllarda pek çok kez karşılaşan bu iki takımın maçı bu gecenin en çekici karşılaşmalarından. Milan'ın geçtiğimiz sezon yine grup maçlarında Santiago Bernabeu'da Real Madrid'i 3-2 ile geçtiğini yazının başında hatırlatalım.

Real Madrid'in kalecisi İker Casillas'ın şu ana kadar sezonda oynanan tüm maçların için en önemlisi olarak gördüğü Milan maçı, grubun liderlik pozisyonunu da yakından etkileyecek. Şampiyonlar Ligi'ni kazanma yolunda artık ciddi ciddi düşüncelere sahip olan Jose Mourinho ise İnter'i çalıştırdığı zamanlarda sık ısk yendiği ciddi bir rakip karşısında puan kaybının olmasını istemiyor. 

Real Madrid'de maç öncesinde klasik sakatlıklar devam ediyor. Yakın zamanda dizinden sakatlanan Fernando Gago takımda yok. Yine uzun süredir sakat olan Garay ve Kaka maçı tribünden izleyecek isimler. Albiol ve Canales'in de sakatlıkları devam ediyor. Malaga maçında hafif sakatlığı nedeniyle oynamayan Sergio Ramos ise Mourinho'dan görev bekleyecek ancak bu henüz belli değil. Thiago Silva ise rakip Milan'da oynayıp oynamayacağı belli olmayan tek oyuncu.

İki takım arasındaki en önemli bağ hiç şüphe yok Clarence Seedorf. Hollandalı oyuncu daha önce Real Madrid'de kazandığı(1998) Şamppiyonlar Ligi Şampiyonluğunu şuan oynadığı Milan ile de iki kez kazandı (2003-2007). Yine Xabi Alonso ve Jerzy Dudek, 2005'in unutulmaz Şampiyonlar Ligi finalinde Milan'ın başını ağrıtan iki isim olmuştu. Milan'ın iki Brezilyalısından Robinho Real Madrid için ter dökmüştü, Ronaldinho ise Barcelona'da oynadığı vakitler Madridista'nın canını sıkmayı başarmıştı. 

Bu gece Bernabeu'nun sihri geçen sezonun yenilgisinin intikamını almak için görevde olacak. Real Madrid'de kalede Casillas'ın yeri garanti. Defansta Arbeloa, Carvalho, Pepe, Marcelo, orta alanda Alonso, Khedira, Di Maria, Özil ve Ronaldo, forvette ise Higuain olacak gibi. 4-2-3-1 görünümlü fakat zaman zaman 4-3-3'e dönecek bir sistem bu. Milan ise gerçek anlamda bir 4-3-3 ile Real Madrid karşısına çıkacaktır. Abbiati'nin sakatlık haberi geldi, muhtemelen oynaması zor olacak. Defansta Antonini, Nesta, T. Silva (kesin değil), Zambrotta, orta alanda Gattuso, Pirlo, Seedorf, ve ileri üçlü de Pato, İbrahimovic ve Ronaldinho.

Maç öncesinde sıkı bir Milan'lı olan jesusalmeyda.blogspot.com'un yazarı sevgili dostum Ömer Behram'a da görüşünü sorduk, ona da yer vererek maçı beklemeye koyulalım:

"İki takıma bakınca hem hoca hem kadro olarak Reai Madrid daha önde. Özellikle maçın İspanya'da oluşu da Real'i favori gösteriyor. Lakin Milan Real'in tempo yapmasına izin vermemeli. Bunu için de mutlaka orta sahada Boateng'li bir kadro ile çıkmalı. Boateng-Pirlo-Gattuso'lu 3'lü Real'in temposunu kıracaktır ki Milan topu ileriye taşıdığında Real Madrid'e göre gol potansiyeli yüksek bir takım. Yine de bu maç için Real avantajlı. Ama San Siro'da banko Milan."


REAL MADRİD - AC MİLAN

19 Ekim 2010, Salı, 21:45

Santiago Bernabeu

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan