6 Mayıs 2010 Perşembe

Haftanın Yıldızı; Roger Lemerre


Bu haftanın yıldızı Ömer Çatkıç'ı daha önce yazdığımızdan "Haftanın Antrenörü" olan Roger Lemerre'ye eğilmek istedim. 69 yaşındaki Fransız teknik adam, Ankaragücü'nün başına getirildiğinde hepimiz çok şaşırmıştık. Birçoğumuzun hatta abartalım hiç birimizin aklından antrenör adaylarından biri olarak geçmiyordu. Fakat Ahmet Gökçek sürpriz yaparak portfolyösünde 1 Askeri Dünya Kupası, 1 Avrupa Futbol Şampiyonluğu, 1 Konfederasyon Kupası ve 1 de Afrika Uluslar Kupası bulunan Bricquebec'li Lemerre'yi Ankara'ya getirdi.

Fransız'ın TSL'deki ilk maçları beraberlik serisiyle geçti. Fakat bu beraberliklerden ziyade yapılan transferler konuşuluyordu. Bir Ankara efsanesi Geremi, Çek Rajnoch, oyun kurucu Sapara, santrfor Vittek ve sol açık Rothen beraberliklerin üstünü örtüyordu. Kolay değil, arka arkaya 3 maç berabere kaldılar. Ardından ezeli rakipleri Gençlerbirliği'ni deplasmanda yenmeyi başardılar.

30. haftadaki Eskişehirspor karşılaşmasının ilk yarısında makineleşmiş bir takım seyretmiştim. Defans, orta saha ve forvet görevlerini biliyor, sahayı parselliyor ve Eskişehirspor'a oynayacak alan bırakmıyorlardı. Nitekim daha yarım saatte 3-0 öne geçtiler. İkinci 45 dakikayı da rölantide geçirdiler.

Bu galibiyetten sonra deplasmanda alınan Denizlispor beraberliği geldi. Ankaragücü sallanıyor mu derken "Kupa Beyi" Trabzonspor'la karşılaştılar ve Trabzonspor'a pozisyon dahi vermeden maçı tamamladılar. Görünen o ki, Roger Lemerre arzuladığı sistemi yavaş yavaş hayata geçiriyor. Şimdi Ankaragücü yönetimine onunla devam etmek düşüyor.

Roger Lemerre ayrılır, yerine -örneğin- Bülent Uygun getirilirse Ankaragücü yine başarılı olabilir fakat bir sistem takımı olmaz. Ama Lemerre en az bir sezon daha devam ederse belki takımı şampiyonluğa oynatmaz ama gelecek sezonlarda şampiyonluklara oynayacak bir takım bırakır arkasında. İşte bu sebepten, Ankaragücü en az 1 yıl daha Lemerre ile devam etmeli. Hazır Fransız'ın da bu işte gönlü varken Ankaragücü yönetimi, eline geçen tarihi fırsatı elinin tersiyle itmemeli.

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan