13 Mayıs 2010 Perşembe

Oğuz-Tanju-Rıdvan ve 10 Numara


Tanju Çolak'ın 91-92'de Fenerbahçe'ye katılması daha o anda hangi futbolcunun hangi numarayı giyeceği, hangi futbolcunun kaptan olacağı tartışmalarını alevlendirmişti. 

O dönem hem 10 numara hem de takım kaptanı Oğuz Çetin'di. Tanju Çolak'ın Fenerbahçe'ye transferinin ardından Galatasaray'da giymeye alıştığı 10 numarayı Fenerbahçe yönetiminden talep etmesi işlerin biraz karışmasına neden olmuştu. Bu talebin yanına Rıdvan Dilmen'in de kaptanlığı istemesi eklenmişti. Yönetim ve Oğuz Çetin arasında yapılan birçok görüşmede Oğuz ne kaptanlığı ne de 10 numarayı bırakmaya niyet etmemişti. O sezonda yaşanan bu ufak tatsızlık zinciri Fenerbahçe'nin şampiyonluğu kaçırmasına da etki etmişti.

Ertesi sezon Oğuz Çetin Fenerbahçe'nin kişisel çıkarlardan daha önemli olduğunu bir şekilde anlayarak, ya da Tunju'nun ısrarlarını belki de daha fazla duymak istemediğinden 10 numarayı Tunju Çolak'a teslim etmeyi kabul etmişti. Aynı zamanda Oğuz Çetin yönetimden gelen başka bir talep ile kaptanlığını da Rıdvan Dilmen'e bırakmayı kabul etmişti. 

Oğuz Çetin'in Fenerbahçe'de mutlu bir ortamın olması ve arkadaşlığın zirveye çıkmasını sağlayan bu iki hamlesi o yıl belki Fenerbahçe'ye şampiyonluğu getirmemişti ancak Oğuz Çetin'in Fenerbahçe'yi ne kadar sevdiğinin de bir göstergesi olmuştu. Daha Sonra Tanju'da "Onsuz kendisini güvensiz hissettiğini ve şimdi güveninin yerine geldiğini" söyleyerek Oğuz'e teşekkür etmişti...

Fotoğraflar @ Milliyet Gazete Arşivi

1 YORUM:

Adsız dedi ki...

Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye gelen birisinin, Fenerbahçe'nin kaptanının ve İmparatoru'nun 10 numarasına talip olması zaten başlı başına bir terbiyesizliktir. Oğuz Fener'den Gs'ye gitseydi, Tanju'nun 10 numarasını istemez, kendisine verilecek numarayı giyerdi efendi gibi.

İki insan arasındaki kalite farkı bu

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan