4 Mayıs 2010 Salı

1 Eylül 2001 || Almanya-İngiltere



Almanya ve İngiltere milli takımları yıllarca hep rekabet içinde oldular. Euro 2000'den sonra 2002 Dünya Kupası elemeleri için yapılan kura çekimlerinde aynı gruba düşen bu iki ülkenin maçlarından kimse 1 Eylül 2001'deki gibi bir sonuç beklemiyordu. Münih'teki maç rekabete bambaşka bir boyut getirmişti. 

7 Ekim 2000'de Wembley'de oynanan maç D. Hamann'ın golüyle 0-1 sona ermişti. Bu Almanlar için harika bir zaferdi. Grubun iki favorisi vardı ve 2. olan play off oynamak zorunda kalacaktı. 

Münih'teki rövanş maçına gelindiğinde Almanya bir maç fazlası ile 16 puan ile birinci, İngiltere ise 10 puanla ikinci sıradaydı. Çalkantıda olan İngiltere'ydi ve Almanya'ya beraberlik bile avantaj sağlıyordu. Maçta 6. dakikada öne geçen de Carsten Jancker ile Almanlar olmuştu. Fakat bu andan sonra İngilizler deyim yerinde ise uyanmıştı. Owen, Haskey ve Gerrard, yani 3 Liverpool'lu adam attıkları 5 gol ile Almanyayı Münih'te mahvetmişlerdi. Bu rekabetin en ilginç maçıydı hiç şüphesiz. Alman Bild Gazetesi hakaretlere varan başlıklar atmıştı...

Almanya bu yenilgiye rağmen halen liderdi ancak onların Finlandiya ile, İngilizlerin ise hem Yunanistan hem de Arnavutluk maçları vardı. Almanya kalan son maçında Finalandiya ile yenişemeyince İngiltere kalan son 2 maçından 4 puan çıkartmış ve bir anda Almanya ile aynı puana gelerek averaj fazlası ile lider olmuştu. Kabus gibi günlerin ardından Almanya neyseki play off ta Ukrayna'yı eleyip Uzak Doğu'ya gidebilmişti.

Ancak Kore ve Japonya'da işler farklıydı. Finali gören İngilizler değil Almanlar olmuştu...



Fotoğraflar @ Mirrorfootball

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan