18 Ocak 2010 Pazartesi

Redondo ve Valdano'nun Laneti


Bu sezon yeni çıktığı La Liga'da düşmeme mücadelesi veren ada takımı Tenerife'nin en iyi olduğu yıllardan ikisi şüphesiz 1991 ile 1993 yılları arasıdır.

***

1991-92 sezonu Tenerife'nin asıl ününü yaptığı sezondu. Teknik direktör Valdano ve yıldız adayı Redondo takımı taşıyan isimlerdi. O yıl Real Madrid ve Barcelona arasında kıyasıya bir şampiyonluk savaşı yaşanıyordu. Hem Real, hem de Barcelona son haftaya kadar yarışı sürdürdüler. Son maçlar oynanmadan önce Real Madrid 54 puanla liderdi ve Barcelona 52 puan ile takipyeydi. Önce ilk maçı Barcelona Real Zaragoza ile oynadı ve 3-0 kazandı. Şimdi maç fazlası ile lider olan Barca Real Madrid'in Tenerife karşısında puan kaybetmesini bekliyordu.

***

Tenerife adasında sahaya çıkan iki takımdan acele galibiyete ihtiyacı olan taraf Real Madrid'di. Tenerife rahattı, orta sıralardaydı ve hiçbir amacı yoktu. Bu ortamda maç ilk yarı bittiğinde Real Madrid'in 2-0 üstünlüğü ile şekil almıştı. Tenerife'ye giden binlerce Madridli şampiyonluk şarkıları söylüyordu. Fakat ikinci yarıda herşey değişmişti. Dümeni eline alan Valdano kenardan, Redondo ise sahadan ada takımını harika yönetmeye başlamış, Redondo 2 gol atarak maç sonunda Real Madrid'in 3-2 kaybetmesine neden olmuştu. Real Madrid son anda giden şampiyonluk nedeniyle, Barcelona ise son anda hediye edilen şampiyonluk nedeniyle şoktaydı. Redondo ise parlamaya devam ediyordu.

***

Ertesi sezon Tenerife daha sağlam bir takım görüntüsündeydi. La Liga'da şampiyonluk yarışı yine iki takım, Barca ve Real arasında geçiyordu. Yine bir önceki sezon olduğu gibi Real Madrid son haftaya Barcelona'nın bir puan önünde girmişti. Bu kez iki takımın maçı da aynı saatteydi. Real Madrid yine Tenerife adasındaydı. Barcelona ise Bilbao ile oynuyordu. Barcelona ilk yarıyı 2-0 önde kapatmış, maç ise 2-1 Barca galibiyeti ile bitmişti. Tenerife'de ise yine geçen yıl yaşananların aynısı yaşanıyordu. Bir önceki sezonun intikamını almak için saldıran Real'i 2-0 ile yakan yine Redondo ve teknik direktör Valdano oluyordu. Böylece Katalanlar tıpkı bir önceki sezonda olduğu gibi Tenerife sayesinde son hafta da gelen şampiyonluk ile çılgına dönmüşlerdi. 

***

Tenerife'li Redondo ve teknik direktörü Valdano iki yıldır Real Madrid'in laneti olduktan sonra Real Madrid bu laneti ertesi sezonda Redondo'yu transfer ederek, takımın başına da Valdano'yu getirerek kırmayı başarmıştı. 

Fotoğraf: Redondo-Tenerife, arka planda tanıdık, Sevilla'lı Maradona...

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan