27 Ocak 2010 Çarşamba

Obama Şampiyonu Ağırladı

NBA'de 2008-2009 sezonunu şampiyon tamamlayan Los Angeles Lakers, biraz geç de olsa şampiyon takımların geleneği olan Beyaz Saray'a çıkma hadisesini bu hafta gerçekleştirdi ve Barrack Obama, Lakers takımını ağırladı. Obama'nın fanatik bir Chicago Bulls taraftarı olduğunu düşünürsek, bu buluşmadan oldukça ilginç anektodlar çıkacağını beklemek normaldi. Öyle de oldu aslında.

Obama basın mensuplarına yaptığı konuşmada takım olarak Lakers'ı övse de bu övgünün büyük bir kısmını alan isim şaşılmayacak bir şekilde koç Phil Jackson'dı. Son şampiyonlukla kariyerindeki 10. NBA şampiyonluğuna ulaşan, bunların 6'sına efsane Chicago Bulls takımıyla ulaşan Jackson, kuşkusuz Obama'nın Lakers kafilesi içerisinde en sevdiği isimdi. Pas geçmedi onu bu sebeple Amerikan başkanı. Zen Master'ın Üçgen Hücum felsefesine Bulls zamanlarından ne kadar hayran olduğundan bahsetti ve Jackson'ı 10. şampiyonluğu sebebiyle kutlarken araya bunların 6'sını Bulls'la kazandığını eklemeyi de ihmal etmedi. Son olarak da Lakers kafilesiyle birlikte Beyaz Saray'a gelen Magic Johnson'a dönerek "You remember that."(Sen hatırlarsın) ince bir ayarı da vermiş oldu Obama. Zira Bulls takımının kazandığı 6 şampiyonluktan ilki olan 1991 yılında Bulls finalde Magic Johnson'lı Los Angeles Lakers'ı 1-0 geriye düştüğü seride 4-1'le geçmişti. Chicago ilk maçı evinde kaybettikten sonra ikinci maçı yine kendi sahasında kazanıp ardından rakibini Los Angeles'ta tam 3 kere üst üste mağlup ederek bu başarıya uzanmıştı ki NBA Finalleri tarihinde pek rastlanır bir durum değil bu açıkçası. Johnson'ın 91 Finalleri'ni unutması da pek mümkün değildir bu sebeple.

Konudan sapmadan Beyaz Saray'a tekrar dönelim. Obama Bulls'la karışık koç Jackson'ın bir süre yağladıktan sonra Finallerin MVP'si Kobe Bryant'ı da unutmadı ve onun gördüğü en hırslı, tutkulu oyunculardan biri olduğundan bahsederek konuşmasını bitirdi. Lakers'ı takım olarak kutladı konuşmasının sonunda. Lakers takımı da artık politikacı ziyaretinde gelenek haline gelmiş ismi yazılı forma hediye etme ritüelini bozmadı ve Obama'ya 1 numaralı Lakers forması hediye etti. Lakers ekibi Wizards deplasmanı sebebiyle bulunduğu Washington'da eğlenceli birgün geçirdi Beyaz Saray ziyaretiyle. Bakalım bu geceki karşılaşmada Wizards takımı Lakers'ın neşesini bozmayı başarabilecek mi?

1 YORUM:

Scatterbrain dedi ki...

phil jackson obama'dan daha çok girip çıktı o saraya...

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan