16 Mayıs 2009 Cumartesi

Şampiyon ManU


Artık yavaş yavaş Avrupa'da şampiyonluklar şekillenmeye başlıyor. Premier League'de şampiyon ManU oldu. Bu şampiyonluk daha aylar öncesinden belliydi aslında. United böylece Liverpool'un övündüğü 'en çok şampiyon olan biziz' sözünü de çürütmüş oldu böylece. 18 şampiyonluğu bulunuyor her ikisininde. Bolt'unda maçta olduğunu hatırlatalım. Kendisi ManU'nun şampiyonluğunu kutlarken aynı zamanda da CR7 ile özel bir idman da yapacakmış. Bu arada benim aklımda Usain Bolt'un Real Madrid taraftarı olduğu kalmıştı. ManU'yuda seviyor demek ki.


Sir'ün ise 23 yıllık kariyerinde 11. şampiyonluğu oldu bu. Yarı yarıya yani. Büyük başarı. United'ın gelen şampiyonluğunu şu üç madde ile özetleyebiliriz.
1) 13 maçlık bir galibiyet serisi
2) Liverpool
3) Scolari
ManU'nun yakaladığı 13 maçlık galibiyet serisi aslında şöyle önemli; bu seri devam ederken rakipleri puan kaybetti. Liverpool faktörüde şöyle; inanılmaz maçlardan beraberlikle ayrılması United'ın işine yaradı. Scolari faktörü zaten malum. Chelsea'nin o dönemde yaşadıkları Manchester'a artı olarak geri geldi.
Tebrikler ManU

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan